2020. április 6. hétfő Vilmos, Bíborka

Hírek - Gépek

Audio számítógéppel művelik a földet a ghánai farmerek

Audio számítógépet használnak az írni-olvasni nem tudó ghánai mezőgazdasági munkások, hogy visszahallgasság a mezőgazdasági szakértők információit.
 
 

Az úgynevezett „Beszélő Könyv”, amie egy nagy audió számítógép, rögzíti a  mezőgazdasági hatóságoktól érkező tanácsadók információit és tanácsait, amit aztán később a farmerek  a termelés során visszajátszhatnak maguknak. Minderre azért van szükség, mivel a tanácsadók csak évente egyszer látogatnak el  az elmaradott vidékekre, ahol az írástudatlan lakosság szinte egésze a mezőgazdasági művelésből él, és írásos útmutatókat nem tudnak elolvasni ahhoz, hogy hatékonyan műveljék meg a földjeiket.

A Literacy Bridge nevű amerikai NGO számos más technológiát tesztelt az elmaradott területek mezőgazdasági területeinek fejlesztésének érdekében kezdve a laptopoktól az mobiltelefonokon át a digitális hangrögzítőig, de egyik sem vált be, mivel nem voltak költséghatékonyak.

A szervezet 18 hónapon át kísérletezett azzal, hogy mi a legmegfelelőbb technológia az infomációk átadására, és végül az audio számítógép mellett döntöttek, ami egyben javítja a helyiek írni-olvasni tudását is, releváns lokális információkat használ, és költséghatékony.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu