2020. július 2. csütörtök Ottó

Hírek - Gépek

Automatikus cseppméret-szabályozás a tökéles permetfedettségért

Munkasebességtől és folyadéknyomástól függetlenül képes mindig egyforma cseppméretet előállítani a Kuhn Autospray automatikája az ISOBUS-szal rendelkező permetezőgépeken. Munkáját 20 darab apró szenzor segíti, amelyek ellenőrzik a permetfedettséget. A technika nemcsak precíziós gazdaságokba ajánlott - adta hírül többek között az agrarheute.com.
 
 

A permetezésnél a cseppméretek döntő mértékben befolyásolják a permetezés hatékonyságát. A túlzottan kisméretű, 100 mikron alatti cseppek elsodródásra érzékenyek és kevesebb találja el a védendő növény levélfelületét. A nagyméretű, 350 mikron feletti cseppek pedig megfolynak a levélzeten és rontják a permetfedettséget.

A legtöbb szántóföldi permetezési feladathoz a 150-300 mikron közötti cseppméret alkalmazása javasolt. Munka közben a kiválasztott szórófejhez beállított optimális cseppméret azonban változhat a folyadékáramlás mennyiségétől, a nyomástól és befolyásolhatja azt a munkasebesség is. A cseppméret automatikus tartására fejlesztette ki a Kuhn S.A. az Autospray berendezését, amely az ISOBUS-szal felszerelt permetező gépeken képes szabályozni a mindenkor optimális cseppméretet.

A traktor vezetője a permetezési körülményeknek megfelelően beállítja a terminálon a kedvező cseppméretet, amelyet az automatika a szórófejekbe beépített, szélesen pulzáló modulátoron keresztül a folyadékáramtól és a nyomástól függetlenül szabályoz. 20 darab mikrokapcsolós szenzor értékeli a mindenkori parmetfedettséget és állítja a szórófejeket. Az Autospray automatika egyaránt használható cirkulációs folyadék ellátású szórókereteken, vagy helyspecifikus permetezés esetén is.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu