Az Axiál Kft. pótkocsi választéka tovább bővül

Az Axiál Kft. pótkocsi választéka tovább bővül (x)

agrarszektor.hu
Szállítóeszközök már a kisebb gazdaságok számára is

Az AXIÁL által 2002 óta forgalmazott offenburgi székhelyű OEHLER cég termékeiből több mint 1000 db szolgálja már a különböző méretű mezőgazdasági vállalkozásokat. A kínálatban először csupán a 12 és 18 tonnás forgózsámolyos, kéttengelyes és tandem pótkocsik szerepeltek. A mai napig is a legjobban a 18 tonnás forgózsámolyos kocsikat keresik, annak ellenére is, hogy egyre jobban kezdenek teret nyerni a nagy teherbírású teknős pótkocsik.

Az elmúlt években a piaci szereplők jelentős részesedést értek el az olcsóbb árkategóriájú járművek promotálásával. Érzékelhető, hogy jelentős piaca van Magyarországon az olcsóbb árkategóriát képviselő szállító járműveknek.
Éppen ezért döntött úgy az AXIÁL Kft. is, hogy ismét szorosabb együttműködést épít ki az AJG Kft.-vel. Többszöri tárgyalást követően megegyeztek a szippantók értékesítésében, valamint az eddig legkedveltebb 18 tonnás pótkocsik egyedi gyártásában.


Két modellel kezdődik 2021-ben az értékesítés.

• Az egyik 5,2 méter hosszú platóval és oldalfalosztó rakoncával fog készülni.
• A másik 5 méteres oldalakkal rakonca nélkül
Mindkét kocsi rakfelülete 2,42 méter széles. Sokaknál követelmény az úgynevezett "raklap méretű" rakfelület.
Az oldalfalak 800 mm-es alappal és a hazai piacon szinte alapvető igényű 800 mm-es magasítással fognak készülni. Egyre többen jelezték, hogy közlekedés alkalmával a hatóság felteszi a kérdést: "Miért nincs a szállítmány letakarva?" Ezt figyelembe véve, valamint a hirtelen érkező záporok által okozott károk kiküszöbölésére a kocsik tekerhető takaróponyvával és kezelő pódiummal lesznek ellátva.
Sokan szeretnék kihasználni a magyar előírásokban maximált 40 tonna össz gördülő tömeget, valamint a nagyobb teljesítmény kategóriát képviselő traktorokat. Ezért mindkét modell fel lesz szerelve automata vonófejjel, hidraulika- és légfék-, valamint elektromos hátsó kivezetéssel. Ezáltal egy kisebb össztömegű pótkocsival kapcsolva meg tudunk felelni a közlekedésbiztonsági előírásoknak, nem lépjük túl a megengedett 40 tonnát.
Az alvázak tűzihorganyzott illetve festett kivitelben készülnek. A futóműveket az ADR szállítja. A hátfalon természetesen lesz gabonakieresztő ablak, ahova felszerelhető a vetőgép feltöltő csiga vagy a szállítószalagra való ürítés is egyszerűen megoldható.

Abroncsozás tekintetében is jelenős fejlesztések mentek végbe az elmúlt években - a biztonságos és üzembiztos szállítás érdekében 385-ös új gumikkal szállítják ki a pótkocsikat
Természetesen műszaki vizsgával adják át a tulajdonosnak a gépeket, igény szerint "piros" vagy "fekete" rendszámmal, a vevőnek csak a biztosítást kell megkötni.

Az országot járva még mindig nagyon sok békebeli MBP pótkocsival lehet találkozni. Ebből az elnyűhetetlen márkából régen közel 2000 db-ot gyártottak évente. Nagyon sok kis- és közepes vállalkozás javítja ki a 35-40 éves kocsikat, ugyanakkor a gyár új vezetése leporolva a régi tervdokumentációkat ismét belekezd a gyártásba. A célcsoportot nem csak a régi kocsik tulajdonosai alkotják, de újabb ügyfeleket is szeretnének elérni, meggyőzni. A gyártóval való tárgyalásokat követően úgy döntött az AXIÁL kollektívája, hogy az MBP 9-es modellel kezdik az értékesítést.
A kocsik 3,86 tonnás önsúlya mutatja, hogy nem takarékoskodnak az anyaggal. A megengedett össztömeg 12,86 tonna.


Ez a kocsi is raklap mérettel készül, 2,42x5,30 méteres rakfelülettel. Az alapoldal és a magasítás is 50 cm-es lesz rakonca nélküli megerősített oldalakkal. További magasítás igény szerint megoldható lesz.
A kétoldali billentést billentő automatika szabályozza, az alsó oldal lefelé nyílva megakadályozza a rakomány kerék alá folyását.

A futóműveket a BPW szállítja. A fékrendszernél megoldható az 1+2 vezetékes rendszer.
Ezzel a két modellel a kisebb üzemeket kívánják kiszolgálni megfelelő minőségű szállító eszközökkel.

(x)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?