2021. május 7. péntek Gizella

Hírek - Gépek

Bemutatták a Balaton-felvidéki Nemzeti Park új arculatát és okostelefon-alkalmazását

Európai viszonylatban is élen járva, a hazai nemzeti parkok közül pedig elsőként a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság okostelefon-alkalmazása készült el, amely 2012. június óta ingyenesen letölthető Android, iPhone/iPad, valamint 2013 tavaszától már Windows Phone és Windows 8 készülékekre is.
 
 

Az 1997-ben megalakult Balaton-felvidéki Nemzeti Park logója 15 évig szolgálta a nemzeti parkot és képviselte a természetvédelem értékeit. A logó és az arculat megújítását azonban szükségessé tette a kiadványok, ismertető táblák, webes felületek megváltozott képi világa, valamint a logókkal szembeni mai elvárások.

Az Igazgatóság által javasolt két új logóváltozat közül a nagyközönség választhatott. A győztes embléma méltó módon jelképezi a védett területeket és a természetvédelmi munkát; letisztult, szép grafikai megoldás, jól beilleszthető a még meglévő régi és a jövőbeni grafikai felületekre, illetve kifejezi a sokszínűséget, mozaikosságot, a természetet, utalhat virágra, fára, csobbanásra, harmóniára.

Az Igazgatóság nagy hangsúlyt fektet az ökoturizmusra, a látogatók minél szélesebb körű tájékoztatására, a természet élményszerű megismerésére. Ezt a célt szolgálja többek között a 15 látogatóhely is, melyek kínálatát évről évre fejlesztik.

Bakonybélben a Pannon Csillagda – „Az év ökoturisztikai látogatóközpontja 2012" pályázat első helyezettje – a csillagászati turizmus legjelentősebb centruma Közép-Európában. A 2012. évben megnyitott látogatóközpont az egész év során időjárástól és napszaktól függetlenül várja a látogatókat digitális plentáriumával, professzionális távcsőparkjával, csillagászati és űrkutatási kiállítással, ahol csillagászok kalauzolják a látogatókat.

Tihanyban a Levendula Ház – „Az év ökoturisztikai látogatóközpontja 2011" cím büszke birtokosa, a Bakony–Balaton Geopark keleti kapuja – minden korosztály számára élményt nyújtó módon mutatja be a Tihanyi-félszigetet: a vulkánok egykor dühöngő világát, a később megszelídült táj harmóniáját; a tihanyi emberek és a természet évszázados együttélését, s ennek emblematikus kultúráját, a levendulatermesztést.

Tavaly év végén nyert el a nemzeti park igazgatóság a Tapolcai-tavasbarlang fejlesztéséhez csaknem 300 millió forintot; a munkálatok idén megkezdődnek. A tapolcai látogatóközpontot 2014-ben nyitják meg a nagyközönség előtt.

Az Igazgatóság honlapja három nyelven biztosít aktuális információt az érdeklődőknek, emellett a Facebookon is folyamatosan követhetők a nemzeti parkkal kapcsolatos események.

Európai viszonylatban is élen járva, a hazai nemzeti parkok közül pedig elsőként a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság okostelefon-alkalmazása készült el, amely 2012. június óta ingyenesen letölthető Android, iPhone/iPad, valamint 2013 tavaszától már Windows Phone és Windows 8 készülékekre is.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu