Bemutatták a Balaton-felvidéki Nemzeti Park új arculatát és okostelefon-alkalmazását

agrarszektor.hu
Európai viszonylatban is élen járva, a hazai nemzeti parkok közül pedig elsőként a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság okostelefon-alkalmazása készült el, amely 2012. június óta ingyenesen letölthető Android, iPhone/iPad, valamint 2013 tavaszától már Windows Phone és Windows 8 készülékekre is.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az 1997-ben megalakult Balaton-felvidéki Nemzeti Park logója 15 évig szolgálta a nemzeti parkot és képviselte a természetvédelem értékeit. A logó és az arculat megújítását azonban szükségessé tette a kiadványok, ismertető táblák, webes felületek megváltozott képi világa, valamint a logókkal szembeni mai elvárások.

Az Igazgatóság által javasolt két új logóváltozat közül a nagyközönség választhatott. A győztes embléma méltó módon jelképezi a védett területeket és a természetvédelmi munkát; letisztult, szép grafikai megoldás, jól beilleszthető a még meglévő régi és a jövőbeni grafikai felületekre, illetve kifejezi a sokszínűséget, mozaikosságot, a természetet, utalhat virágra, fára, csobbanásra, harmóniára.

Az Igazgatóság nagy hangsúlyt fektet az ökoturizmusra, a látogatók minél szélesebb körű tájékoztatására, a természet élményszerű megismerésére. Ezt a célt szolgálja többek között a 15 látogatóhely is, melyek kínálatát évről évre fejlesztik.

Bakonybélben a Pannon Csillagda - "Az év ökoturisztikai látogatóközpontja 2012" pályázat első helyezettje - a csillagászati turizmus legjelentősebb centruma Közép-Európában. A 2012. évben megnyitott látogatóközpont az egész év során időjárástól és napszaktól függetlenül várja a látogatókat digitális plentáriumával, professzionális távcsőparkjával, csillagászati és űrkutatási kiállítással, ahol csillagászok kalauzolják a látogatókat.

Tihanyban a Levendula Ház - "Az év ökoturisztikai látogatóközpontja 2011" cím büszke birtokosa, a Bakony-Balaton Geopark keleti kapuja - minden korosztály számára élményt nyújtó módon mutatja be a Tihanyi-félszigetet: a vulkánok egykor dühöngő világát, a később megszelídült táj harmóniáját; a tihanyi emberek és a természet évszázados együttélését, s ennek emblematikus kultúráját, a levendulatermesztést.

Tavaly év végén nyert el a nemzeti park igazgatóság a Tapolcai-tavasbarlang fejlesztéséhez csaknem 300 millió forintot; a munkálatok idén megkezdődnek. A tapolcai látogatóközpontot 2014-ben nyitják meg a nagyközönség előtt.

Az Igazgatóság honlapja három nyelven biztosít aktuális információt az érdeklődőknek, emellett a Facebookon is folyamatosan követhetők a nemzeti parkkal kapcsolatos események.

Európai viszonylatban is élen járva, a hazai nemzeti parkok közül pedig elsőként a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság okostelefon-alkalmazása készült el, amely 2012. június óta ingyenesen letölthető Android, iPhone/iPad, valamint 2013 tavaszától már Windows Phone és Windows 8 készülékekre is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13