2020. április 1. szerda Hugó

Hírek - Gépek

Bicskával amputálta a saját lábát, hogy kiszabaduljon a behordócsiga fogságából

Egy 63 éves amerikai farmer rosszul döntött, amikor a gabona betárolásakor a nedves időjárásban a garat szélére állt. Megcsúszott, és a behordócsiga azonnal elkapta a lábát. Csak egy zsebkés volt nála. Percek alatt döntenie kellett - tudósított az ABC News.
 
 

Egy Nebraszka államban élő amerikai farmer egy szerencsétlen balesetet követően úgy mentette meg az életét, hogy egy zsebkéssel amputálta a saját lábát. A helyzet ugyanis teljesen kilátástalannak tűnt. Április végén történt az eset, amikor a gabonasiló feltöltése közben megcsúszott, és a lábát elkapta a behordócsiga. Sem kihúzni nem tudta a fogságba esett végtagot, sem pedig leállítani a gépet. Senki nem tartózkodott a közelben, hogy a segítségére siessen. A zsebében lapuló bicska volt az utolsó reménye.

Ahol a baleset történt (Forrás: ABC News)

Nem volt más választása, ugyanis a lábát egyre jobban behúzta a csiga, és centiméterről centiméterre zúzta össze. A 63 éves férfi  megőrizte a lélekjelétét és gyorsan reagált. Még mielőtt elveszítette volna az eszméletét - és ezzel az életét is -, előkapta a zsebkést, és levágta saját lábát. 5 perc alatt végzett a szétroncsolt lábszár amputálásával, elvonszolta magát a házig, és még képes volt telefonon segítséget kérni.

Nem sokára megjelent a helikopter a háza felett, az orvosok azonnal a legközelebbi kórházba szállították az idős farmert, akinek az első szavai a műtét után ezek voltak: "Soha többé nem állok rá a garatra".  A riporterek kérdésére, hogyan volt képes az öncsonkításra, Kurt Kaser ezt válaszolta:

Csak azt tettem, amit abban a pillanatban tenni lehetett. Egy fafejű farmer vagyok, aki soha nem adja fel."
Kurt Kaser elmondja az esetet az ABC Newsnak

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu