2020. október 22. csütörtök Előd

Hírek - Gépek

Brutálisan nagy gépek - Ez a világ tíz legerősebb traktora

Több mint 690 lóerő a maximális sebessége a világ legerősebbnek tartott traktorának, az amerikai Case IH Steiger/Quadtrac 620-nak. Ezzel a teljesítménnyel a brutális erejű gép még a Porsche 911 GT2 RS elnevezésű sportautót is felülmúlja, de a világ tíz legerősebb traktorának listáján minden gép 610 lóerő feletti maximális teljesítményre képes.
 
 

Egy angol portál összeállította a világ tíz legerősebb traktorjának listáját. A www.farminguk.com szerint a rangsor élén az amerikai Case IH Steiger/Quadtrac 620 szerepel, amely képes akár 692 lóerőt is elérni maximális teljesítmény mellett. A listát vezető traktor súlya meghaladja a 24 tonnát, lánchajtást használ, és körülbelül 1900 liter (500 gallon) tartálykapacitással rendelkezik. A szakemberek kimutatták, hogy ez a traktor rendelkezik a legnagyobb vonóhorog, illetve húzóerővel is. 

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye, a siófoki Agrárszektor Konferencia november 28-29-én! A konferencia egyik kiemelt témája lesz, mit tartalmaz Magyarország új digitális agrárstratégiája, illetve milyen ezsközöket és technológiákat használhatnak a termelők a precíziós gazdálkodásban? Szó lesz arról, mire kell figyelni a precíziós eszközök beszerzésekor és működtetésekor, illetve melyek azok az előnyök és buktatók, amelyeket mindenképpen érdemes figyelembe venni? Ne hagyja ki a számos további jelentős agrártémát felvonultató kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciát november 28-29-én!

A világ legerősebb traktorai a legszigorúbb üzemi feltételeknek felelnek meg, így képesek dolgozni a legnagyobb szántóföldeken és építési területeken világszerte. Érdekesség azonban, hogy a Case IH Steiger/Quadtrac 620 a több mint 690 lóerejével még a Porsche 911 GT2 RS elnevezésű sportautó teljesítményét is lekörözi.

Az összeállított tizes listát a következő táblázat tartalmazza:

A világ tíz legerősebb traktora lóerő alapján csökkenő sorrendben (Fotó: www.farminguk.com)


A legerősebb traktorok listájának második helyezettje a New Holland T9.700, amely 682 lóerős teljesítménye mindössze 10-zel kisebb, mint az első helyezetté. A rangsorban a harmadik helyen a Case IH Steiger / Quadtrac 600 szerepel, amelynek teljesítménye 670 lóerő, súlya pedig 22 tonna. Habár a John Deere 9620RX szintén 670 lóerős teljesítménnyel rendelkezik, mégis lecsúszott a dobogóról, mivel nettó tömege 25 tonna, vagyis 3 tonnával több a harmadik helyezetténél.

Fotó: www.farminguk.com

A digitalizáció egyre nagyobb léptékben halad előre a mezőgazdaságban, egyre több a teljesen automatizált traktor, amelyek mezőgazdasági célokra kifejlesztett GPS rendszereket használnak. Sok olyan traktor is van már, amelyben a vezető a fülkében túlnyomórészt már csak ellenőrző szerepet tölt be.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu