2019. augusztus 23. péntek Bence

Hírek - Gépek

Brutálisan nagy gépek - Ez a világ tíz legerősebb traktora

Több mint 690 lóerő a maximális sebessége a világ legerősebbnek tartott traktorának, az amerikai Case IH Steiger/Quadtrac 620-nak. Ezzel a teljesítménnyel a brutális erejű gép még a Porsche 911 GT2 RS elnevezésű sportautót is felülmúlja, de a világ tíz legerősebb traktorának listáján minden gép 610 lóerő feletti maximális teljesítményre képes.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Egy angol portál összeállította a világ tíz legerősebb traktorjának listáját. A www.farminguk.com szerint a rangsor élén az amerikai Case IH Steiger/Quadtrac 620 szerepel, amely képes akár 692 lóerőt is elérni maximális teljesítmény mellett. A listát vezető traktor súlya meghaladja a 24 tonnát, lánchajtást használ, és körülbelül 1900 liter (500 gallon) tartálykapacitással rendelkezik. A szakemberek kimutatták, hogy ez a traktor rendelkezik a legnagyobb vonóhorog, illetve húzóerővel is. 

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye, a siófoki Agrárszektor Konferencia november 28-29-én! A konferencia egyik kiemelt témája lesz, mit tartalmaz Magyarország új digitális agrárstratégiája, illetve milyen ezsközöket és technológiákat használhatnak a termelők a precíziós gazdálkodásban? Szó lesz arról, mire kell figyelni a precíziós eszközök beszerzésekor és működtetésekor, illetve melyek azok az előnyök és buktatók, amelyeket mindenképpen érdemes figyelembe venni? Ne hagyja ki a számos további jelentős agrártémát felvonultató kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciát november 28-29-én!

A világ legerősebb traktorai a legszigorúbb üzemi feltételeknek felelnek meg, így képesek dolgozni a legnagyobb szántóföldeken és építési területeken világszerte. Érdekesség azonban, hogy a Case IH Steiger/Quadtrac 620 a több mint 690 lóerejével még a Porsche 911 GT2 RS elnevezésű sportautó teljesítményét is lekörözi.

Az összeállított tizes listát a következő táblázat tartalmazza:

A világ tíz legerősebb traktora lóerő alapján csökkenő sorrendben (Fotó: www.farminguk.com)


A legerősebb traktorok listájának második helyezettje a New Holland T9.700, amely 682 lóerős teljesítménye mindössze 10-zel kisebb, mint az első helyezetté. A rangsorban a harmadik helyen a Case IH Steiger / Quadtrac 600 szerepel, amelynek teljesítménye 670 lóerő, súlya pedig 22 tonna. Habár a John Deere 9620RX szintén 670 lóerős teljesítménnyel rendelkezik, mégis lecsúszott a dobogóról, mivel nettó tömege 25 tonna, vagyis 3 tonnával több a harmadik helyezetténél.

Fotó: www.farminguk.com

A digitalizáció egyre nagyobb léptékben halad előre a mezőgazdaságban, egyre több a teljesen automatizált traktor, amelyek mezőgazdasági célokra kifejlesztett GPS rendszereket használnak. Sok olyan traktor is van már, amelyben a vezető a fülkében túlnyomórészt már csak ellenőrző szerepet tölt be.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu