2019. augusztus 24. szombat Bertalan

Hírek - Gépek

Csányi cégóriása is benne van a százmilliós traktorbizniszben

A legdrágább mezőgazdasági gépek közé tartoznak a hazai piacon az amerikai John Deere traktorok és kombájnok is, amelyek listaára elérheti a 120–130 millió forintot. Ezzel mindkét gépkategória ár-összehasonlításában az abszolút élcsoporthoz sorolhatók. A John Deere gépeket a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonában lévő nádudvari KITE Zrt. forgalmazza.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A John Deere 9620R traktora és S690-es kombájnja az itthon elérhető legdrágább John Deere márkák. A traktor nagyjából 400 ezer euróba, míg a betakarítógép 420 ezerbe kerülhet, és ezzel a nálunk forgalmazott eszközök között is a legdrágábbak közé sorolhatók. A forintra átszámítva 126, illetve 132 millió forintot érő gépek ára természetesen listaár, ami felszereltségtől, valamint egyedi megállapodásoktól függően vásárlónként is jelentős eltéréseket mutathat, és leginkább lefelé kerekedhet.

Az agrárszektor.hu közelmúltban készített toplistáján a 116 millió forintos listaárú Claas Xerion 5000-es traktor végzett az első helyen, míg a betakarító gépek kategóriájában a 157 milliós Claas Lexion 780 bizonyult a legdrágábbnak. A John Deere monstrumai nemcsak teljesítményben, de árban is felveszik a versenyt a német gépekkel. Eredeti toplistánkon a John Deere gépek azért nem szerepeltek, mert a legnagyobb hazai forgalmazó KITE Zrt. nem szolgáltatott hivatalos adatokat. Mint ismert, a KITE Csányi Sándor tulajdonában van, és a hazai integrátori piac vezető vállalatának számít.

John Deere 9620R traktor

Az új 9R családhoz tartozó 9620R típusjelzésű traktor 620 LE névleges teljesítményű, hathengeres, 15 literes Cummins motorral van felszerelve. A bődületes erő azonban nem minden, hiszen a gép a 200 bar maximális rendszernyomás révén alacsony motorfordulatszám mellett is képes jól kezelni a különböző munkaeszközöket. A John Deere e18 PowerShift váltó 18 előre- és 6 hátrameneti fokozattal rendelkezik. A hárompont-függesztés emelőképessége a 9070 kilogrammot is elérheti.

John Deere S690 kombájnok munka közben

A John Deere S-sorozatú kombájnjai közül az S690-es a legnagyobb. A rotoros technológiát alkalmazó arató-cséplő gép a piacon kapható legnagyobb teljesítményű, 626 LE-s motorral van felszerelve. További fontos paraméterei is a legek közé sorolhatók: magtartálya 14 ezer literes, az ürítési sebessége 135 liter/sec. A kombájnhoz akár 10,5 méter szélességű vágóasztal, vagy 12 soros John Deere szárzúzós kukoricaadapter is választható.

A 100 millió forintnál is drágább, nagy teljesítményű gépeket elsősorban azoknak érdemes megvásárolniuk, akik minimum 1000 hektáros földterületet művelnek, és egy tagban legalább 100 hektárosak a tábláik. Az 500–700 LE-s, csillagászati árú traktoroknak azok is jó hasznát vehetik, akiknek extrém nehéz körülmények közt kell határidőre végezniük az egyes munkafolyamatokkal. A 10 méteres, vagy annál is nagyobb vágóasztallal felszerelt kombájnok pedig a gyors betakarítást segítik, ami az egyre kiszámíthatatlanabb időjárási viszonyok közt szinte megfizethetetlen előny.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu