Egy furcsa gép, amely magasra emel és mélyre ás

agrarszektor.hu
Új rakodógépet fejlesztett ki a JCB, amely a teleszkópja segítségével magasabbra emel, messzebbre elér és mélyebbre ás. A csúszókormányzás révén egy helyben képes megfordulni, így a szűk istállókban, raktárakban is elboldogul.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Valódi öszvért alkotott a brit JCB a Teleskid nevű teleszkópos rakodógép formájában. A 3,8 méter hosszú, 2,1 méter magas, és 125 cm-es tengelytávval rendelkező kompakt eszköz rámpa nélkül is felér bármilyen pótkocsit, vagy etetőkocsit.

A teleszkópja révén az emelési magassága kereken 4 méter, és képes akár 2,25 méterre előrenyúlni az első kerekektől, vagyis nem ütközik bele a korlátokba, más munkaeszközökbe. A 4400 köbcentis, 55 lóerős dízelmotorral felszerelt Teleskid 590 kg teherbírású, és olyan csúszókormányzású rakodógép, amely akár egy méter mélységű gödröt is ki tud ásni.

A Teleskid lényegében négyféle gép tulajdonságait ötvözi. Egyrészt teleszkópos rakodó, másrészt villástargonca, de kompakt rakodóként és csúszókormányzású gépként is működik. Emellett gumihevederrel is felszerelhető.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03