Egy pálya, ahol mindenki egyenlő feltételekkel versenyez

agrarszektor.hu
Kevés az olyan alkalom, amikor a hazai agrárgépgyártók és -forgalmazók semleges terepen, egyenlő feltételekkel tehetik próbára eszközeik képességeit. Június 17-18-án az 1. NAK MezőGépShow-n azonban kiderülhet, mire mennek egymással versenykörülmények között.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Mindenki ott lesz, aki számít - röviden így foglalható össze a Fejér megyei Mezőfalva határában első alkalommal megtartandó MezőGépShow, amely a szervezők szándéka szerint mértékadó seregszemle, igazodási pont lesz a jövőben a magyar agrárium életében. A házigazda Mezőfalvai Mezőgazdasági Zrt. vezérigazgatója, és egyben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) mezőgazdaságért felelős országos alelnöke, Zászlós Tibor szerint olyan rendezvényre kerül sor június közepén, ahol elsősorban a szakmai szempontok dominálnak, és amelyről a regisztráló résztvevők értékes információkkal, hasznos tudással felvértezve távozhatnak.

A MezőGépShow-n minden, Magyarországon nagyobb piaci szegmenssel rendelkező gépforgalmazó egyszerre mutatja be termékeit, az érdeklődők 24 gépkapcsolat munkáját tekinthetik meg és vethetik össze - mondta a vezérigazgató. Ez megkönnyítheti a látogatók számára a választást, hogy a beruházásaik során a számukra árfekvésben, technológiai szintben legmegfelelőbb eszközt tudják kiválasztani, legyen szó őstermelőről, családi gazdálkodóról vagy nagygazdáról. A cégünk részéről egyfajta társadalmi szerepvállalásnak is tartják a rendezvényt.

Zászlós Tibor szerint a résztvevő, és a piacon egymással konkuráló gyártók-forgalmazók pozitívan fogadták a kezdeményezést, hiszen mindegyiküknek az a célja, hogy versenykörülmények között is bebizonyítsák, az ő portékájuk jobb a másikénál. Az utóbbi években érezhetően nőtt a demók, a gyakorlati szántóföldi bemutatók száma, ám ezeken legfeljebb 3-4 márka termékeit lehet összehasonlítani, ráadásul nagy körültekintéssel kiválasztott domborzati és talajviszonyok közt. A gazdák így csak részinformációkkal gazdagodhatnak, a MezőGépShow viszont éppen azért lehet vonzó a legtöbbjük számára, mert itt valóban semleges terepen, néhány órás különbséggel vehetik szemügyre és értékelhetik az elvégzett munkákat. Szakemberektől érdeklődhetnek az új, innovatív technológiák iránt, és adekvát válaszokat kaphatnak a kérdéseikre, vagyis kizárólag a szakmára tudnak összpontosítani.

A MezőGépShow-n (a magágykészítés, a vetés, a tarlóhántás, a forgatásos és forgatás nélküli talajművelés, illetve a növényvédelem és tápanyag-utánpótlás mellett) kiemelt figyelmet fordítanak a precíziós gazdálkodásra. Ez a jövő útja - hangsúlyozta Zászlós Tibor.

A helyspecifikus mezőgazdaság nemcsak a nagyobb területtel rendelkezők újféle technológiája, hanem egy 50 hektáros családi gazdaság is ugyanolyan eredményességgel használhatja. Sőt, kisebb földméret mellett még egyértelműbbek az előnyei, az általa elérhető megtakarítás, vagyis még hatványozottabban jönnek elő azok a kérdések, amelyekre a precíziós gazdálkodás választ képes adni - tette hozzá a vezérigazgató.

A szervezők a mostanában gyakoribb kora nyári záporok miatt egy 800 fős rendezvénysátrat állítanak fel a látogatók kényelme érdekében, és a két nap során ugyanazt a programot futtatják végig. A gazdák tehát szabadon eldönthetik, hogy a pénteki vagy szombati időpont a megfelelőbb-e számukra, sőt még a labdarúgó-Európa-bajnokság miatt sem kell aggódniuk, hiszen június 18-án 18 órától egy óriásprojektoron izgulhatják végig a magyar válogatott Izland elleni csoportmérkőzését. A MezőGépShow valamennyi programja (a meccsnézést is beleértve) ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A konferencia médiapartnere az

 

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 19. 09:43