2020. március 30. hétfő Zalán

Hírek - Gépek

Egyre több gazda halálát okozzák quadok

Kampánnyal igyekeznek csökkenteni a quaddal történő halálesetek számát a skót agrárgazdaságokban. A balesetek többségét a sisak viselésének hiánya okozza, erre próbálja felhívni most a figyelmet több skóciai szervezet.
 
 

A Scotland's Rural College (SRUC) kampány keretein belül hangsúlyozza és hívja fel a quadot használó gazdálkodók figyelmét a sisak viselésének fontosságára, illetve az egyéb egyszerű szabályok betartására. Skóciában ugyanis rengeteg haláleset történik a meggondolatlan quadhasználat miatt a termelők körében. A tragikus esetek csökkentésére átfogó kapmányt szervezett a skót farmerszövetség is (NFUS) - írja a bbc.com.

Másokra nézve is veszélyt jelenthetnek azok a gazdák, akik meggondolatlanul használják a quadot. Az “Our Be Safe” kezdeményezés azért indult, hogy a farmerek minden esetben viseljenek sisakot a quadok használatakor - mondta Dave Roberts, a Barony Campus szakértője.

 

Mi a sikeres agrár-vállaltvezetők titka? Mi vár a magyar mezőgazdaságra 2020 után? Mikor várhatóak a támogatási döntések? Mit hoz az aratás 2017-ben? Merre tart a Közös Agrárpolitika? Kiváló kapcsolatépítési lehetőségekre és elsőrangú szakmai programra számíthat idén is Kelet-Magyarország legnagyobb agrárfórumán. Ha választ akar kapni a hazai agrárium legfontosabb és legaktuálisabb kérdéseire, regisztráljon még ma!


A sisak viselése mellett a SRUC számos lépést ajánl, amelyre érdemes odafigyelni annak érdekében, hogy csökkenteni lehessen a quaddal és egyéb mezőgazdasági géppel történő balesetek számát.

1. Az egyik ilyen, hogy a gyártó ajánlásainak megfelelően mindig rendszeresen kell végezni biztonsági ellenőrzéseket és karbantartást a járműveinken.

2. Mindig a rakomáyokat az állványokon mindig megfelelően kell biztosítani, és meg kell győződni arról, hogy nem túlterheltek az állványok, a rakományok pedig egyenletesen kiegyensúlyozottak.

3. Ha lehetséges, tartsuk be a tervezett útvonalakat és csak akkor menjünk új útvonalon, ha mindeképpen szükség van rá, de ebben az esetben ellenőrizzük az utat.

4. Fordítsunk különös figyelmet a vontatott vagy külön felszerelt berendezésekre, és mindig győződjünk meg róla, hogy minden sofőr megfelelő képzésben részesült-e.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu