2020. február 24. hétfő Mátyás

Hírek - Gépek

Elkészült a Claas Hungária fejlesztési központja

Fejlesztési központot adtak át a Claas Hungária Kft. törökszentmiklósi gyárában a mezőgazdasági gépeket gyártó cég kutató-fejlesztő tevékenységének bővítésére. A beruházást újabb fejlesztési projekt követi, ami várhatóan 2013-ra készül el.
 
 

A magyar kormány és az Európai Unió 354 millió forintos támogatásával, az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében megvalósult több mint 1 milliárd forint értékű projekt lehetőséget adott kísérleti mérnökök, konstruktőrök felvételére, valamint a munkához szükséges speciális eszközök beszerzésére is. A beruházással a Claas a törökszentmiklósi központot európai jelentőségűvé fejlesztette.

A Claas Hungária Kft. Magyarországon
A Claas 1997-ben vásárolta meg a magyar üzemet Törökszentmiklóson, az ország keleti részén. A Claas Hungária Kft. 100 százalékban a CLAAS csoport leányvállalata. A 600 embert foglalkoztató, évi 30 milliárd forintot meghaladó árbevételű cég vágóasztalokat, fűkaszákat, kiegészítőket és szerszámokat gyárt önjáró mezőgazdasági gépekhez, például a kombájnokhoz és traktorokhoz.

A 100 éves gyártási tapasztalattal rendelkező társaság a most létrehozott tervező- és termelőkapacitással képessé vált évi közel 10 ezer vágóasztal és ferdefelhordó tervezésére és gyártására, amelyeket közvetlen vasúti kapcsolatával a világ bármely pontjára el tud juttatni.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az átadási ünnepségen hangoztatta: a fejlesztési centrum létrehozásával és a kapcsolódó beruházásokkal a Claas cég olyan modellt valósított meg, amelyet nemcsak az agráriumban, hanem az egész magyar gazdaságban alkalmazni szeretnénk.

A magyar mezőgazdaság versenyképessége nagyrészt a technikai-technológiai megújuláson múlik - hangsúlyozta a tárcavezető. Magyarországon az agrártermeléshez használt gépek és berendezések átlagos életkora 10-15 év, a géppark korszerűsítése tehát piaci szükségszerűség - tette hozzá.

A kormány és az Európai Unió ennek érdekében támogatta a Claas projektjeit. Az egyik a most elkészült fejlesztési központ, illetve folyamatban van egy 2011-ben indult másik projekt is, amely komplex technológiai fejlesztést és foglalkoztatás-bővítést is lehetővé tesz. Ez a közel 2,8 milliárd forint összköltségű projekt 731 millió forint támogatáshoz jutott, és 2013-ra készül el.

Az utóbbi projektről Andreas Szakácsi ügyvezető elmondta: ennek a keretében újjászervezik a logisztikai folyamatokat, új gyártócsarnokot és raktárat építenek. Megnövelik a festőkapacitást, új lemezvágó- és hajlító gépet, továbbá robothegesztő gépet szereznek be. A projekt 51 dolgozó, elsősorban hegesztő, szerelő és festő szakmunkás felvételét teszi lehetővé. 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárium 2020 Konferencia

  Az agrárium jelen és jövője

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu