Elkészült a Claas Hungária fejlesztési központja

agrarszektor.hu
Fejlesztési központot adtak át a Claas Hungária Kft. törökszentmiklósi gyárában a mezőgazdasági gépeket gyártó cég kutató-fejlesztő tevékenységének bővítésére. A beruházást újabb fejlesztési projekt követi, ami várhatóan 2013-ra készül el.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A magyar kormány és az Európai Unió 354 millió forintos támogatásával, az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében megvalósult több mint 1 milliárd forint értékű projekt lehetőséget adott kísérleti mérnökök, konstruktőrök felvételére, valamint a munkához szükséges speciális eszközök beszerzésére is. A beruházással a Claas a törökszentmiklósi központot európai jelentőségűvé fejlesztette.

A Claas Hungária Kft. Magyarországon
A Claas 1997-ben vásárolta meg a magyar üzemet Törökszentmiklóson, az ország keleti részén. A Claas Hungária Kft. 100 százalékban a CLAAS csoport leányvállalata. A 600 embert foglalkoztató, évi 30 milliárd forintot meghaladó árbevételű cég vágóasztalokat, fűkaszákat, kiegészítőket és szerszámokat gyárt önjáró mezőgazdasági gépekhez, például a kombájnokhoz és traktorokhoz.

A 100 éves gyártási tapasztalattal rendelkező társaság a most létrehozott tervező- és termelőkapacitással képessé vált évi közel 10 ezer vágóasztal és ferdefelhordó tervezésére és gyártására, amelyeket közvetlen vasúti kapcsolatával a világ bármely pontjára el tud juttatni.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az átadási ünnepségen hangoztatta: a fejlesztési centrum létrehozásával és a kapcsolódó beruházásokkal a Claas cég olyan modellt valósított meg, amelyet nemcsak az agráriumban, hanem az egész magyar gazdaságban alkalmazni szeretnénk.

A magyar mezőgazdaság versenyképessége nagyrészt a technikai-technológiai megújuláson múlik - hangsúlyozta a tárcavezető. Magyarországon az agrártermeléshez használt gépek és berendezések átlagos életkora 10-15 év, a géppark korszerűsítése tehát piaci szükségszerűség - tette hozzá.

A kormány és az Európai Unió ennek érdekében támogatta a Claas projektjeit. Az egyik a most elkészült fejlesztési központ, illetve folyamatban van egy 2011-ben indult másik projekt is, amely komplex technológiai fejlesztést és foglalkoztatás-bővítést is lehetővé tesz. Ez a közel 2,8 milliárd forint összköltségű projekt 731 millió forint támogatáshoz jutott, és 2013-ra készül el.

Az utóbbi projektről Andreas Szakácsi ügyvezető elmondta: ennek a keretében újjászervezik a logisztikai folyamatokat, új gyártócsarnokot és raktárat építenek. Megnövelik a festőkapacitást, új lemezvágó- és hajlító gépet, továbbá robothegesztő gépet szereznek be. A projekt 51 dolgozó, elsősorban hegesztő, szerelő és festő szakmunkás felvételét teszi lehetővé.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 24. 05:58