2022. június 29. szerda Péter, Pál

Hírek - Gépek

Ez az év egyik legjobb traktora 2020-ban: képeken a győztes erőgép

A Massey Ferguson 6700 S széria lett az „Év Traktora 2020” a közepes teljesítménykategóriás erőgépek között. Az új traktorok különlegessége, hogy elődeiknél jóval hatékonyabbak, hiszen a hathengeres traktorok teljesítményével és nyomatékával rendelkeznek, miközben megőrizték egy négyhengeres traktor minden előnyét fordulékonyság, illetve méret tekintetében. A cég emellett egy különleges fehér színű koncepciótraktorral is előrukkolt, amellyel az első Holdraszállás 50. évfordulóját ünnepelték.
 
 

A napokban hirdették ki Hannoverben az Agrictechnicán, amely a világ egyik legnagyobb nemzetközi mezőgazdasági gép kiállítása és vására a 2020-as év legjobb traktorait. Több különböző kategóriában díjazták a gépeket, és ez alapján a közepes teljesítménykategóriás erőgépek között az "Év Traktora 2020" díjat a Massey Ferguson 6700 S széria kapta - derül ki a cég közleményéből. Az új gépek egyik különlegessége, hogy a hathengeres traktorok teljesítményével és nyomatékával rendelkeznek, mialatt megőrizték egy négyhengeres traktor minden előnyét fordulékonyság és méret tekintetében.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!
Forrás: Massey Ferguson

Forrás: Massey Ferguson

A szériában az új terminál, illetve az új abroncsozási opciók segítségével csökkenthetők az üzemeltetési költségeket, emellett mindegyi erőgépben egy 4.9 literes AGCO POWER motor található, amely 5 lóerővel több teljesítményt ad le, mint az elődszériák, valamint a legszigorúbb károsanyag kibocsátási előírásokat is teljesíti. Mindegyik MF 6700 S Stage V típus Dyna-VT teljesen fokozatmentes (CVT), vagy megújult Dyna-6 Super-ECO hajtóművel érhető el. A fél-powershift sebességváltókon elvégzett változtatások eredményeképpen a 40 km/h sebességet már 1.500 f/p-en eléri a traktor, amely jelentősen csökkenti az üzemanyag-fogyasztást. Az új rendszerrel bármilyen előremeneti sebességet be lehet állítani bármilyen motorfordulatszámhoz, ami a termelékenységet, hatékonyságot és a munka minőségét is nagyban növeli. Az új széria az elődeinél szélesebb gumiabroncsozást kapott, így az új opciók között akár 1.85 m átmérőjű abroncsot is fel lehet rakni a gépekre. 

Forrás: Massey Ferguson

A Massey Ferguson emellett egy különleges koncepciótraktorral is előrukkolt a kiállításon, amellyel az első Holdraszállás 50. évfordulóját ünnepelték. A fehér színre festett traktor egy 200-250 LE-s erőgép méretében mutatta meg, hogy gondolja a cég a következő 10 év technológiáját és formatervét. Az erőgép energiatakarékos világítással és full LED technológiával van felszerelve, és elektromos hajtás befogadására is képes zárt motorháztetővel látták el, tehát nincs rajta hűtőrács elől. 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben