Ezzel a komplexummal bővült Csányi KITE-je

agrarszektor.hu
1,4 milliárd Ft-ból valósult meg a magyar mezőgazdaságban meghatározó szerepet betöltő nádudvari KITE Zrt. új beruházása. A 7200 m2 alapterületű, 11 méteres belmagasságú logisztikai központ alig több mint egy év alatt épült fel, és 30 új, közvetlen munkahelyet teremt Nádudvaron.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Jelentkezzen most kétnapos agrárkonferenciánkra!

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Az új logisztikai központot Orbán Viktor miniszterelnök Csányi Sándorral, az OTP elnök-vezérigazgatójával és Szabó Levente vezérigazgatóval közösen adta át tegnap. Csányi Sándor éles szavakkal bírálta azt a vállalkozót, akitől szerinte tavaly meg kellett óvni a KITE tulajdonlását, mert meglévő monopóliumát felhasználva a teljes agrárágazat versenyképességét veszélyezteti. Itt elolvashatja, pontosan kire célzott az OTP elnöke, és hogy a miniszterelnök szerint mikor érkezik majd el a mezőgazdaság fellendülése.

A beruházás létrejöttét a cég sajtóközleménye alapján a több mint 40 éves múlttal és 11 ezer fős partneri körrel rendelkező KITE Zrt. 12 ezer db motoros mezőgazdasági gép, illetve a több 10 ezer nem motoros munkagép alkatrészellátása, továbbá a 10 milliárd Ft-ot meghaladó, napról-napra növekvő alkatrész forgalma tette szükségessé. 



MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A raktár kialakításánál a kapacitásbővítésen túl az elsődleges szempont az volt, hogy teljes mértékben és a lehető leggyorsabb módon történjen a megrendelések vevőre csomagolt kiszolgálása, valamint a KITE Zrt. által forgalmazott valamennyi termékféleségre épített logisztikai rendszer hatékonyabb működése.

A 2013-ban megkezdett 5,6 hektáros területen fekvő beruházással 10.500 m2 alapterületűre bővül a nádudvari központban levő alkatrész-raktárkapacitás.


MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Az alkatrészek és műszaki input anyagok változatos méretük miatt sajátos tárolási technológiát igényelnek. Míg a normál méretű, 11.600 db polcon elhelyezett alkatrészek mozgatását gépi kiszolgálás, addig a kisméretű alkatrészek tárolását 5 db automata tároló lift segíti, maradéktalanul megvalósítva ezzel az ún. "áru az emberhez" elvet, továbbá jelentősen lecsökkentve egy-egy raktári tranzakció ciklusidejét. Az új Logisztikai Központ a mezőgazdaság szezonalitásához igazodó, jelentős nagyságú készlettel - 40.000 féle alkatrész tárolására képes egyidejűleg.


MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A magyar mezőgazdaságban élen járó KITE Zrt. komplex tevékenységére jellemző, hogy a világ élvonalába tartozó legújabb technológiai és technikai fejlesztéseket teszi elérhetővé a magyar gazdálkodók számára - rögzíti a közlemény. Ennek érdekében a pótalkatrész ellátáson túlmenően az alkatrész kereskedelmi üzletág kiemelt figyelmet fordít arra, hogy segítse Partnereit a legkorszerűbb fejlesztésekben, amelynek eszközei a megnyitó napján a kiállítótérben megtekinthetőek voltak.


MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03