2020. június 5. péntek Fatime

Hírek - Gépek

Fertőzött citrusfélékre bukkantak az ellenőrök

Kiemelt élelmiszerlánc-ellenőrzést tartott a NÉBIH március 19 és április 9 között, mely során 5162 vizsgálatot tartottak, 39,5 tonna élelmiszert lefoglaltak, és 25,3 millió forint bírságot szabtak ki - írja az Agromonitor.
 
 

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal kiemelt területei voltak: hús és húskészítmények, édesipari-, a borászati termékek, a takarmányok előállítása és forgalmazása; a tojáscsomagolás és forgalmazás; a zöldség- és gyümölcs-forgalmazás, továbbá az élőállat (bárány, nyúl) szállítások és az élelmiszerhulladékok kezelése. 

A legtöbb probléma és bírságolás a higiéniával, a nyomonkövethetőséggel, a minőséggel, az összetétellel és a hulladékkezeléssel kapcsolatban adódott.

Felmerült egy új, a magyar növényekre is veszélyt jelentő probléma a citrusféléket illetően: a szakemberek a pajzstetvek négy faját is beazonosítottak a gyümölcsökön, főleg a görög és spanyol termékeken. 

Tavaly összességében több figyelmeztetésre került sor, a kiszabott bírság mértéke azonban idén volt magasabb. A leggyakoribb gond az élelmiszeripari termékek jelölési hibája volt.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu