Fontos ügy, amelyben együttműködik Lázár és Fazekas

agrarszektor.hu
Együttműködési megállapodást írt alá a Földművelésügyi Minisztérium (FM) és a Miniszterelnökség a hazai agrár-innovációs hálózat fejlesztéséért. A megállapodás célja, hogy az innovációs eredményeket minél hamarabb alkalmazni lehessen a gyakorlatban.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Megállapodást kötött a Fazekas Sándor vezette FM és a Lázár János iránatása alá tartozó Miniszterelnökség a haza agrár-innovációs hálózat fejlesztéséről. A dokumentumot az FM közleménye szerint Feldman Zsolt, az agrártárca helyettes államtitkára és Mezei Dávid, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára, mint a Vidékfejlesztési Program irányító hatóságának vezetője írt alá. A megállapodás a "mezőgazdaság termelékenységét és fenntarthatóságát célzó EIP (EIPAGRI)" magyarországi hálózatának kiépítésével és működtetésével kapcsolatos feladatok ellátására is kiterjed.

Az Európai Bizottság által 2012-ben elindított EIP AGRI hálózat célja, hogy az agrárgazdaság szereplőit tájékoztassa a legújabb agrár-innovációs eredményekről és elősegítse a gazdálkodók, kutatók, egyéb érdekelt szereplők közötti együttműködések kialakítását. A cél az, hogy az eredményeket a legrövidebb időn belül a gyakorlatban is alkalmazni lehessen.

A Miniszterelnökség a 2014-2020 Vidékfejlesztési Program keretében pályázatot dolgoz ki az EIP AGRI operatív csoportjainak létrehozásához és működtetéséhez. A Földművelésügyi Minisztérium pedig az együttműködési megállapodás alapján szakmai támogatást nyújt az EIP pályázati felhívás kidolgozásában és információval látja el az agrárgazdasági szereplőket az intézkedés részletszabályairól. Emellett ösztönözi az innovációs együttműködések kialakítását, az EIP operatív csoportok létrehozását és részt vesz az eredmények terjesztésében - rögzíti a közlemény.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?