2018. január 17. szerda Antal, Antónia

Hírek - Gépek

Gazdáktól lopott gépekkel tépik ki a falakból a bankautomatákat

Egyre nagyobb károkat okoznak azok a bűnöző csoportok Angliában, amelyek ellopják a teleszkópos mezőgazdasági rakodógépeket a farmokról. A legnagyobb problémát azonban az jelenti, hogy az ellopott gépeket a tolvajok bankautomaták elrablására használják fel.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre

Egyes bűnöző csoportok a gazdaságokból lopják el a teleszkópos mezőgazdasági gépeket, komoly károkat okozva ezzel a gazdáknak. Nem ez az egyetlen bűncselekmény, amelyet elkövetnek a tolvajok, ugyanis az ellopott teleszkópos gépeket bankautomaták elrablásához használják fel. A mezőgazdasági, vagy akár építőipari gépekkel szabályosan kitépik a falakból az automatákat, majd a pénzzel teli géppel elmenekülnek a helyszínről - írja a fwi.co.uk.

A közelmúltvan például a tolvajok egy Bobcat Telemastert loptak el, és a gépet felhasználták a Nationwide Bank egyik fiókjánál, ahol kitépték a falból a fiók bankautomatáját. Ezzel komoly károkat okoztak az épületben is, nem beszélve az ellopott összegről. A tolvajok a kitépett bankautomatát ezután felrakták egy pick-up teherautóra, majd elmenekültek a helyszínről. Az esetek miatt a rendőrség egyre inkább sürgeti a gazdákat, hogy gyorsítsák fel gépeik és farmjaik biztonságosabbá tételét.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

Agrometeorológia

IDŐJÁRÁSA

A szakértő szemével

Hollósi Dávid
igazgató
Takarék Agrár Igazgatóság

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu