Gazdáktól lopott gépekkel tépik ki a falakból a bankautomatákat

agrarszektor.hu
Egyre nagyobb károkat okoznak azok a bűnöző csoportok Angliában, amelyek ellopják a teleszkópos mezőgazdasági rakodógépeket a farmokról. A legnagyobb problémát azonban az jelenti, hogy az ellopott gépeket a tolvajok bankautomaták elrablására használják fel.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Egyes bűnöző csoportok a gazdaságokból lopják el a teleszkópos mezőgazdasági gépeket, komoly károkat okozva ezzel a gazdáknak. Nem ez az egyetlen bűncselekmény, amelyet elkövetnek a tolvajok, ugyanis az ellopott teleszkópos gépeket bankautomaták elrablásához használják fel. A mezőgazdasági, vagy akár építőipari gépekkel szabályosan kitépik a falakból az automatákat, majd a pénzzel teli géppel elmenekülnek a helyszínről - írja a fwi.co.uk.

A közelmúltvan például a tolvajok egy Bobcat Telemastert loptak el, és a gépet felhasználták a Nationwide Bank egyik fiókjánál, ahol kitépték a falból a fiók bankautomatáját. Ezzel komoly károkat okoztak az épületben is, nem beszélve az ellopott összegről. A tolvajok a kitépett bankautomatát ezután felrakták egy pick-up teherautóra, majd elmenekültek a helyszínről. Az esetek miatt a rendőrség egyre inkább sürgeti a gazdákat, hogy gyorsítsák fel gépeik és farmjaik biztonságosabbá tételét.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?