2018. január 17. szerda Antal, Antónia

Hírek - Gépek

Gigászi gépek találkozóját rendezik meg augusztusban

Augusztus 12-én rendezik meg Zalaegerszeg és Botfa határában az I. Válickamenti Traktor és Géptalálkozót. A rendezvényen nem csak az országból, de a határon túlról is érkeznek majd géptulajdonosok, hogy bemutassák egymásnak, és a látogatóknak büszkeségeiket.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre

A szervezők - Jakab Dávid, Gáspár Csaba és Németh Péter - meghívására az ország szinte minden részéből és a határon túlról, Szlovéniából is érkeznek gyűjtők, mezőgazdasági géptulajdonosok az I. Válickamenti Traktor és Géptalálkozóra, amelyet augusztus 12-én rendeznek. A találkozón 60-70 traktort, számos mezőgazdasági gépet, házilag készített járműveket, "jukkerokat", köztük Trabant motorral működtetett, fűnyírásra vagy éppen a nagyobb kertek felszántására alkalmas munkagépeket mutatnak be - mondta az MTI-nek Jakab Dávid, az egyik szervező.

A résztvevők a dübörgő járművekkel tiszteletkört tesznek a zalai megyeszékhelyen, majd kezdetét veszi a munkagépek versenye

. Több kategóriában is lehet nevezni, és díjjal jutalmazzák majd a legkisebb, a legnagyobb, legöregebb és a legrozsdásabb traktort, valamint a zsűri döntése alapján kiválasztják a legszebb női traktorost is. Az ügyességi verseny egyik feladata a pótkocsis tolatás lesz, de a traktorokkal rajthoz állhatnak a lassúsági versenyen is, ahol az első helyezést az a jármű nyeri el, amelyik a legkésőbb ér a célba. Jakab Dávid a saját gyűjteményéből az 1956-os évjáratú, kéthengeres Steyr traktort és azt a régi gyártású, de ma is használatban lévő diesel Mia motort mutatja be, amellyel egykoron a cséplőgépet hajtották  - ismertette a részleteket.

 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

Agrometeorológia

IDŐJÁRÁSA

A szakértő szemével

Hollósi Dávid
igazgató
Takarék Agrár Igazgatóság

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu