Gyors, pontos, halálos: új fejezetet nyitott a gyomirtásban a Trimble

agrarszektor.hu
A Trimble bemutatta új, WeedSeeker 2 névre keresztelt új, precíziós permetezőgépét. A gyártó ígérete szerint a gép azzal, hogy csak a gyomnövényként azonosított organizmusokra juttat a tartályában levő gyomirtó szerekből, akár 90%-kal is csökkentheti a gazdák kiadásait e téren.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A WeedSeeker 2 újfajta, intelligens szenzorokkal lesz felszerelve, amelyek nagyban le fogják rövidíteni a rendszer beállításaival eltöltött időt. Indítás után a gép gyors felmérést végez, majd a környezeti paramétereket, a fényviszonyokat, a hőmérsékletet, a talajminőségét számításba véve automatikusan az beállítja az ilyen viszonyok közötti legoptimálisabb szenzorélességet. A szórófejen elhelyezett intelligens szenzorok képesek lesznek érzékelni a gép sebességét és önmaguk helyzetét is, így nem fognak ismét lepermetezni olyan részeket, amelyek már kaptak a gyomirtó szerből, és fordulás közben is képesek lesznek úgy igazítani a szórási időt, hogy a lehető legtökéletesebb legyen a lefedettség.

A WeedSeeker 2 rendszere naplózni fog minden egyes gyomirtó szerrel kezelt növényt, így a felhasználók valós időben láthatják, merre vannak a problémás területek a földjeiken, és minden kezelés előtt átnézhetik a korábbi gyomirtások térképeit és a hozzájuk tartozó adatokat. A Trimble szerint a WeedSeeker 2 jóval könnyebb és fürgébb a nagyobb szórófejeknél, és ezeknél nagyobb lefedettséget is biztosít. Az intelligens szenzoroknak köszönhetően nem kell külön-külön beállítani a fúvókákat, valamint jóval kevesebb szenzorra van szükség, mint a hagyományos modelleknél.

A szelektív szórás kifejezetten hasznos a gyomirtásban, különösen azoknál a gyomnövényeknél, amelyek rezisztenciát mutattak a hagyományosabb herbicidekkel szemben

- mondta Daniel Rodriguez, a Trimble Agriculture termékmenedzsere. Daniel Rodriguez szerint azzal, hogy csak a gyomként azonosított növényekre juttatnak a gyomirtó szerből, a gazdák akár 90%-kal is csökkenthetik a vegyszer-költségeiket. A gazdák ugyanis nemcsak ugaron, de akár közvetlenül vetés után is használhatják a gépet, ami nagyban megnöveli a felszerelés kihasználhatóságát, ezzel párhuzamosan pedig felgyorsíthatja a talaj regenerációját.

Az új rendszer teljesen kompatibilis lesz a Trimble már meglevő kijelzőivel, pozícionáló és önvezető szolgáltatásaival. A GFX-750-es kijelző rendszer egyszerűen és gyorsan tud váltani a vezetést támogató és a kezelési nézetek között, miközben egyszerre kezeli mindkettőt, amivel csökkenti a vezetőfülke zsúfoltságát, ugyanis így nem kell külön kijelzőt felszerelni a traktor irányításához és a permetező kezeléséhez.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

A WeedSeeker 2 kezeléséhez nem kell külön megvásárolni a Trimble saját kijelzőit és vezetéstámogató rendszereit, bármely Isobus-kompatibilis kijelzővel és univerzális terminállal használhatóak lesznek a permetezőgép rendszerei. A rendszer olyan univerzális rögzítéssel fog rendelkezni, amelyet szinte bármely szórófejre fel lehet majd szerelni. A Trimble a WeedSeeker 2-höz egy újratervezett, könnyen tisztítható és karbantartható burkolatot is mellékelni fog. A csövek a szenzorok burkolatába lesznek beépítve, így a szórófej állásától függetlenül bármikor ki lehet majd engedni belőlük a folyadékot, tovább csökkentve a tisztításra és karbantartásra fordított időt. A fejlesztett rendszernek köszönhetően a WeedSeeker 2 akár 40 km/h-s sebesség mellett is tökéletesen működőképes lesz is.

A cikket a Future Farming oldalán találtuk.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?