2019. augusztus 18. vasárnap Ilona

Hírek - Gépek

Ha a Porsche tervezi, ilyen a traktor - A legmenőbb márkák új dizájnnal

Az AGCO konszern szerződést kötött a német Porsche Design GmbH-val, hogy tervezze újra az egyes traktormárkáit (Challenger, Fendt, Massey Ferguson, Valtra). A mintegy 10 éve használt formák megújításakor két követelményt határoztak meg.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Az AGCO előszöris a márkadizájnok analízisét kérte, a következő lépésben pedig két célt fogalmazott meg a tervezőirodával szemben:

1. Alakítson ki egy egységes platformstratégiát, azaz a külcsín érzékeltesse a közös platformra épülő márkák összetartozását.

2. Határozza neg, hogy mitől egyedi az adott márka, melyek azok a konstrukciótörténeti sajátosságai, amelyek elkülönítik a versenytársaktól, és ezt hangsúlyozza is ki.

Vagyis egyrészt látszania kell a gépeken az összetartozásnak, másrészt meg kell őrizniük a karakterüket. A Porsche Design által bemutatott formatervek az elegánsabb, lekerekített formákat követik, megőrizve az egyes márkák által már korábban bevezetett színkombinációkat.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu