2020. február 24. hétfő Mátyás

Hírek - Gépek

Hadrendbe állt a Nitrogénművek új kamionflottája

A Bige Holding Csoport 114 kamionnal és hozzá tartozó pótkocsival bővült. A 4 milliárd forintos beruházás eredményeként a hazai agrárium legnagyobb kamionflottája jött létre, amely a gazdák és agrárgazdaságok gyors műtrágya-ellátását szolgálja, valamint biztosítja a terménykereskedelmi üzletág számára a folyamatos szállítmányozást.
 
 

A Bige Holding Csoport a hatékonyabb belföldi műtrágya-ellátás és a nemrég létrehozott új üzletágak kiszolgálására 114 kamionból álló járműflottával bővült. A mintegy 4 milliárd forintos beruházás keretében vásárolt 114 DAF típusú nyerges vontató és az ehhez tartozó 126, Magyarországon, Budapest és Dunaharaszti között gyártott Schwarzmüller pótkocsi a hazai gazdák és agrárgazdaságok gyorsabb műtrágya-kiszolgálását teszi lehetővé, valamint a cég termékkereskedelmi üzletága számára is biztosítja a folyamatos szállítmányozást.

"Idén új, terménykereskedelmi üzletággal is bővült a Bige Holding Csoportba tartozó Nitrogénművek Zrt. profilja, amely a magyarországi és a környező országok feldolgozóival és kereskedőivel napi szinten tart kapcsolatot. Ezzel a cég a növénytermesztés teljes folyamatát lefedi, így a termelési lánc lecsökkentésével a gazdák jelentős költségeket takaríthatnak meg, és az uniós nyomonkövethetőségi előírásoknak is könnyebb eleget tenni. Ugyanakkor a folyamatos és hatékony ellátáshoz elengedhetetlennek láttuk a saját kamionflotta üzemeltetését" - tájékoztatott Bige László, a Nitrogénművek Zrt. elnök-vezérigazgatója. "Emellett a hazai agrárium bővülő műtrágyaigénye, és a külföldi, elsősorban ukrán piacban rejlő lehetőségek kiaknázása miatt is szükségesnek láttuk a jelenlegi beruházást" - mondta el Bige László.

A kamionflotta létrehozása mellett 2017-ig számos további fejlesztés is megvalósul, amelyeknek köszönhetően a Bige Holding Csoportba tartozó Nitrogénművek Zrt. Európa legkorszerűbb műtrágyagyára lesz, és mintegy 215 új munkahely jön létre.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárium 2020 Konferencia

  Az agrárium jelen és jövője

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu