2020. július 4. szombat Ulrik

Hírek - Gépek

Hatalmas fejlesztéssel rukkolt elő az Axiál

Fennállásának huszonötödik évében nagyszabású telephely felújítást hajtott végre Csornán a bajai AXIÁL Kft. A cég közleménye szerint a munkálatok nem csupán a már meglévő objektumok felújítására korlátozódtak, hanem egy teljesen új, egyszerre 5 kombájn befogadására képes szervizépület is felépült. Így a csornai telephely alkalmas a legnagyobb és legmodernebb mezőgazdasági gépek ellenőrzésére, karbantartására és javítására is.
 
 

A kivitelezési listán szerepelt továbbá egy 155 m2-es konténertároló és egy 214 m2-es mosó megépítése is – derül ki a vállalat tájékoztatójából. Az építkezéshez nem kevesebb, mint 32 tonna betonacélt, 9188 téglát és 165 750 térkövet használtak fel.

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke az átadó ünnepségen elmondta: szerviz és műszaki hátterének köszönhetően az AXIÁL Kft. a magyar agrárium egyik zászlóshajójának számít. Bónáné Németh Katalin csornai polgármester szerint pedig a cég telephelye erősíti a város infrastruktúráját és lehetőséget biztosít a csornai Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakképző Iskola diákjai számára, hogy ott töltsék szakmai gyakorlatukat. Cornelia Horsch, a Horsch Gmbh. tulajdonosa úgy vélte, hogy sok közös tulajdonsággal bírnak vállalkozásaik, mint például a precizitás, a minőségi szolgáltatások és az innovatív technológiák használata.Az oktatás elősegítésel fontos célja az AXIÁL Kft.-nek – jelentette ki Harsányi Zsolt, a társaság ügyvezető-tulajdonosa. Szeretnék, ha minél több fiatal érdeklődne az agrárium iránt és megszűnne a szakmával szemben állított negatív előítélet. Emiatt hozta létre a MEGFOSZ a „Legyél Te is mezőgépész!” programot , amelynek hatására tavaly 50%-al nőtt az agárszektorba jelentkező diákok száma. Hamarosan megtörténik a generációváltás a mezőgazdaságban is, így elengedhetetlen a minőségi utánpótlás kinevelése – hangsúlyozta Harsányi Zsolt.

Az építésről az alábbi videó készült:

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu