2020. június 3. szerda Klotild

Hírek - Gépek

Hazánkban nincsen szennyezett tojás

Az eddigi laboratóriumi vizsgálatok azt igazolták, hogy Magyarországra nem került dioxinnal szennyezett tojás.
 
 

Kardeván Endre élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár, országos főállatorvos az ellenőrzésekről elmondta, hogy azok a minták, amelyeket a szakemberek a boltokban és raktárakban találtak, és megvizsgáltak, minden esetben negatívak voltak.

A magyar laboratóriumokban a tojáson kívül marha-, sertés-, valamint csirkehúst is vizsgáltak, amelyben nem találtak dioxin szennyezést. A hatóságok az ellenőrzéseket tovább folytatják, hiszen az elővigyázatosság továbbra is indokolt.

Az ügy előzménye, hogy egy észak-németországi takarmányüzemből 11 német tartomány állattenyésztő telepeire került dioxinnal fertőzött táp, összesen mintegy 150 ezer tonna. A német mezőgazdasági minisztérium óvintézkedésként ideiglenesen 4709 gazdaságot záratott be.

Magyarországra nem érkeztek dioxinnal szennyezett német takarmányok és élelmiszerek, erről az Európai Unió gyorsriasztási rendszere (RASFF) tájékoztatta a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatalt (Mébih). A német főállatorvos asszony erről személyesen is biztosította Kardeván Endre államtitkárt, országos főállatorvost. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter ennek ellenére már múlt hét csütörtökön fokozott országos ellenőrzést rendelt el.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu