2020. július 4. szombat Ulrik

Hírek - Gépek

Hidas műtrágyaszóró? - Új óriásgépek születtek francia-brazil együttműködésben

A francia gépgyártók is beszállnak a brazil mezőgazdaság ellátásába. Az eilbote-online.com adta hírül, hogy a Sulky a brazil Uniporthoz és Tellushoz szállít felépítményeket, és a jövőben közös fejlesztésű, minden korábbinál nagyobb tartálykapacitású gépek kialakítására törekszenek. A dél-amerikai ország feltett szándéka, hogy a következő 10 éven megduplázza mezőgazdasági kibocsátását.
 
 

A francia Sulky és a brazil Jacto mezőgazdasági gépgyárak 2016-ban kötöttek stratégiai partnerséget, amikor

Brazilia bejelentette, hogy a következő 15 évben megduplázza mezőgazdaságának a termelését.

A partnerség közös kutatásra és fejlesztésre és a Sulky által történő gép-, adapter- és komponens szállításokra terjed ki. 2020-ra pedig már új közös fejlesztésű felépítményeket szállít majd a Sulky a Jacto magajáró alvázakra, amelyek tartálykapacitása 7,5 m3-es lesz, illetve 2021-ben új vontatott műtrágyaszóró gépeket és komponenseket küld brazil partnerének.

Ezidáig már több mint 100 darab kooperációban készült magajáró műtrágyaszórót értékesítettek a nagyobb farmok részére az országban, és több száz egyéb műtrágyaszórót is eladtak. Az idei Sulky-szállítások 150 gépre és rozsdamentes anyagból készült, röpítőtárcsás műtrágyaterítő szerkezetekre vonatkoznak. Ezek között 100 darab 5 m3-es tartállyal készült műtrágyaszóró felépítmény szerepel a brazil Uniport 5030 NPK-hoz, amely a Jacto magajáró, hidas alvázakra kerül felszerelésre. Az eszköz 50 méteres távolságban képes egyenletes szórásra. Illetve leszállítanak 50 darab Tellus 10000 NPK 10 m3-es tartállyal rendelkező, vontatott műtrágyaszórót is.

Az alábbi videóban a hidas műtrágyaszóró mutatkozik be:

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu