2021. március 2. kedd Lujza

Hírek - Gépek

Hihetetlen: Négyből három mezőgépet exportra gyártanak a németek

A VDMA Landtechnik (Német Gépgyártók Szövetségének Mezőgépszekciója) által készített éves jelentés szerint a német mezőgépipar az elmúlt három évben jelentősen – évenként 9,6%-kal – növelte a termelését. 2018-ban 8,628 Mrd euró értékben állított elő traktorokat és mezőgazdasági gépeket - írja az eilbote-online.com.
 
 

A német mezőgépgyártás a legerősebb a világon: az iparágnak alig van olyan szegmense, amelyik ne képviseltetné magát az országban. A termelési volumen nagyobbik részét 2018-ban a magajáró és traktorral üzemeltetett mezőgazdasági munkagépek tették ki (53,8%), és 46,2%-át adták a traktorok.


Az elmúlt évben a traktorgyártás 8,9%-kal növekedett, de a többi mezőgazdasági gép terén még nagyobb volt a bővülés, bő 10%-os, különösen a kombájnok gyártása ugrott meg (+16%). A 2016/17 évek arányában fordított volt a helyzet: a traktorgyártás volumene nőtt nagyobb (10,2%-os), a többi mezőgazdasági gépé pedig kisebb (9,1%-os) mértékben.

Április 26-án rendezi meg a Portfolio gazdasági portál a Nyugat-magyarországi Agrárfórumot, amely a Pápai Agrárexpó első számai szakmai rendezvényének számít. A kiemelt témák között szerepel az agráradózási reform, a generációváltás és a sertéságazati helyzet. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

Tavaly a német mezőgépipari termelés 73,7%-a exportra került, csak minden negyedik gép  (26,3%) talált gazdára a belpiacon. A belföldi eladások az előző évhez képest 12,6%-kal, az export pedig 8,5%-kal növekedett 2018-ban. Az azt megelőző évhez képest a belföldi eladások nagyobb mértékben nőttek (+2,1%), mint az export, ahol  csökkenés (-1,5%) következett be. Az exporton belül jelentősen nőtt a mezőgazdasági gépek exportja (+9,3%) és a traktorok kivitele (+7,7%).

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub: Hatalmas birtokrendezés jön a magyar földeken

  Kiknek kedvezhet és kiknek nem az új szabályozás?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu