2022. június 28. kedd Levente, Irén

Hírek - Gépek

Hivatalos: mostantól így segíti a rendőrség a mezőgépek közúti közlekedését

Együttműködési megállapodást kötött az AXIÁL Kft. és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság. A megállapodás célja, hogy elősegítse a mezőgépek szabályos közúti közlekedését, illetve biztonságosabbá tegye azt. Ennek értelmében a vállalat egy agrárkommunikációs programot fog indítani. A zsámbéki sajtótájékoztatón a vállalat ügyvezető igazgatója, Pintér Zsolt többek között azt is bejelentette, hogy az AXIÁL Kft. két új partnerrel is gazdagodott, így mostantól ők felelnek a szőlőkombájnokat gyártó francia cég, a Gregoire és az építőipari minidarukat előállító JEKKO gépeinek magyarországi forgalmazásáért.
 
 

Együttműködési megállapodást írt alá Magyarország egyik legnagyobb mezőgazdasági gépforgalmazója, az AXIÁL Kft. és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság. A vállalatnak és a hatóságnak tavaly már volt egy közös projektje, annak tapasztalatain alapjá döntöttek úgy, hogy folytatják a közös munkát. A mostani kezdeményezés célja, hogy a gépkezelők számára nyújtott agrárkommunikációs programmal, tájékoztatással és képzésekkel szabályosabbá és biztonságosabbá tegye a mezőgépek közúti közlekedését, egyúttal a közúti közlekedést magát. A program részei között szerepel a közlekedési szabályok megismerése, alkalmazása és mezőgazdasági gépversenyek rendezése is. A megállapodást az AXIÁL Kft. oldaláról Harsányi Zsolt, a vállalat tulajdonos-ügyvezetője, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság részéről pedig Dr. Kiss Attila rendőr vezérőrnagy írta alá, aki jelezte, hogy az együttműködésnek köszönhetően remélhetőleg nemcsak Borsodban, de mindenütt sokkal biztonságosabban fognak tudni a közlekedni a mezőgazdasági gépek kezelői.

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméretű gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!

A megállapodás aláírását követően Harsányi Zsolt és Pintér Zsolt, a vállalat ügyvezető igazgatója értékelte a tavalyi évet. Elmondták, milyen trendek érvényesültek 2021-ben a mezőgép-forgalmazás terén, milyen tényezők befolyásolták az értékesítéseket, de beszéltek arról is, milyen eredményeket sikerült elérnie az AXIÁL Kft.-nek az elmúlt időszakban. Ezek közül kiemelendő, hogy a vállalat két gépgyártóval is partnerségre lépett: az építőipari minidarukat gyártó JEKKO-val, valamint a francia Gregoire nevű céggel. A Gregoire az 1970-es évek óta foglalkozik szőlőkombájnok gyártásával, mostanra pedig már a világ legnagyobb gyártói közé tartozik.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben