2021. december 2. csütörtök Melinda, Vivien

Hírek - Gépek

Így dolgozik egy hathengeres profi Steyr (videó)

Nálunk csak tavaly óta kapható a legújabb hathengeres Steyr-modell, amelyik leginkább a váltójára büszke, de nem panaszkodhat a lóerőkre és az emelési teljesítményre sem. Eközben a gépkezelő kényelméről sem feledkezik meg.
 
 

Az új 6145-ös sorozatszámú Steyr Profi csak tavaly óta elérhető a piacon, de máris sokan megkedvelték. A profi youtuberek és a profi mezőgépészek között kicsi lehet az átfedés, mert még csak most kezdenek megjelenni az első szép videók a gép munkájáról a gyakorlatból. Egy osztrák gépbubus felvételét adjuk közre - ez már tavalyelőtt felkerült a videómegosztóra. Kelet-Európába egy évvel később érkezett el az új modell.

Az új modellel a Steyr egy hathengeressel bővíti eddigi szériáját, ami a 4115, 4125, 4135 és 4145 -ös modellekből állt. Fokozatmentes (CVT) váltója van, a szíve egy FPT-Ecotech Common-Rail dízelmotor, melynek névleges teljesítménye 145 lóerő, de a motorteljesítmény-menedzsmentnek köszönhetően akár 175 lóerő is kihozható a gépből.  A már jól bevált S-Control 8 váltó 24 fokozatban három csoportban működik, amelyek átfedik egymást. Opcionálisan mászófokozatai is elérhetők, összesen 48 x 48 fokozatot biztosítva. A munka hatékonyságát a sok automata funkció is fokozza. Hidraulikus rendszerét egy 150 l/min-es pumpa működteti, a maximális emelési teljesítménye hátul 7115 kg, elől pedig 3100 kg.

Rugózott fülékéje mindkét oldalról nyitható, belmagassága alacsobbra és magasabbra is kérhető. A fülke belsejében a zajszint mindössze 69 dB. Természetesen a klímaberendezés része az alapfelszereltségnek, ahogy a kartámaszba beépített joystick-os multicontroller is. Kijelzője egy S-TECH 700, ISOBUS-kapcsolattal.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2021

  Agrártámogatási reform, pénzözön a vidékfejlesztésben, világpiaci árrobbanás, forradalmi agrárinnovációk, precíziós gazdálkodás, digitalizáció. 2 nap, 10+ órányi szakmai program, 70+ előadó