Ilyen nincs: villámgyors mezőgazdasági drónnal rukkolt elő a nagy kínai gépgyártó

agrarszektor.hu
A kínai gyártó a szokásos éves konferenciáján mutatta be az XPlanet névre keresztelt mezőgazdasági drónját. Az új XAG XPlanet egy nagyteljesítményű úgynevezett pilóta nélküli repülő rendszer (unmanned aircraft system - UAS), amely képes egyszerre lesz képes a nagyon finom cseppméretű, atomizált, vagy porlasztott permetezésre, valamint szórva vetésre is.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A XAG közleménye szerint a drón felhasználási lehetőségei közel végtelenek. Az XPlanet használható lesz például permetezésre, lombtrágyázásra, erdővédelmi feladatokra, de akár ráktelepeken etetésre is. A gyártó elmondása szerint a drónt úgy tervezték, hogy a használata a hagyományos módszereknél 90%-kal kevesebb vizet és 30%-kal kevesebb vegyszert vegyen igénybe, egyúttal növelve mind a terméshozamot, mind a megtermelt élelmiszerek minőségét.

A kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia egy egész szekciót szentel a növényvédelemnek, a régi és új kihívásoknak, valamint a rohamosan fejlődő technológia által kínált megoldási lehetőségeknek. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

Ez a világ első teljesen integrált mezőgazdasági drónja, amely egy korábban elérhetetlen szintre fogja emelni a permetezés hatékonyságát, amely elérheti az óránkénti 18 hektáros teljesítményt is. A drón a szintén XAG gyártmányú JetSeed Granule Spreading System nevű szórórendszerrel is felszerelve 18 méter per szekundumos sebességgel 6,5 hektárt képes precízen bevetni rizzsel, amellyel a manuális vetési megoldásoknál nyolcvanszor gyorsabbnak és hatékonyabbnak bizonyult. Az XPlanet négyrotoros drón kompatibilis lesz a gyártó különféle feladatra tervezett moduljaival, a maximális hasznos teherbírása pedig el fogja érni a 20 kilogrammot is.

A drón 4D-s képalkotó radarral lesz felszerelve, amellyel képes lesz érzékelni a közvetlen környezetét, és automatikusan elkerülni az útjába kerülő akadályokat. A cég tájékoztatója szerint a drón okostelefonon vagy a saját vezérlőegységén keresztül irányítva képes lesz a terepviszonyoktól függetlenül önállóan, centiméteres pontossággal dolgozni.

EZ IS ÉRDEKELHET
A mezőgazdasági drónoknak alkalmazkodniuk kell a felhasználói igényekhez és a piac változásaihoz, jelentette ki Peng Bin, a XAG alapító vezérigazgatója a drón bemutatóján. Ahogy egyre több, változatos méretű és profilú gazdálkodó kezd el drónokat használni, a gyártók nem engedhetik meg maguknak, hogy azok csak permetezésre legyenek alkalmasak, növelni kell a felhasználhatóságukat, hogy a mezőgazdasági termelés sokoldalú, költséghatékony eszközeivé válhassanak, mondta Peng Bin.

A cikk eredeti nyelven a Future Farming oldalán olvasható. A cikkben felhasznált kép- és videóanyagok a XAG tulajdonát képezik.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?