Innovációs ötletversenyt hirdetett a kamara: a jövő mezőgazdasági megoldásait keresik

Innovációs ötletversenyt hirdetett a kamara: a jövő mezőgazdasági megoldásait keresik

agrarszektor.hu
Egyetemi ötletverseny keretében keresi a megoldásokat a NAK TechLab az agráriumban fellelhető problémákra. A versenyre olyan hallgatói csapatok jelentkezését várják, akik innovatív ötletükkel, hatékony megoldásaikkal segíthetik a hazai mezőgazdaság digitalizációját, egyúttal valós piaci problémákra válaszolnak.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Design Terminal tavaly indított, több programelemből álló innovációs együttműködésének célkitűzése, hogy a hazai gazdálkodók versenyképessége érdekében a legjobb, legújabb megoldások helyet találjanak maguknak az agráriumban, lehetővé téve hosszú távú beépülésüket a szektorba.

Az augusztusban megrendezendő egyetemi ötletverseny fő célja a mezőgazdaságban kiaknázatlan lehetőségek feltárása, emellett az agrárium vonzóbbá tétele a fiatalok számára. A kihívás így motiválni tudja őket arra, hogy ezen a területen kezdjenek el tevékenykedni, innovatív ötleteket megfogalmazni és megvalósítani, hiszen az általános nézettel szemben a hazai agráripar jó adottságokkal rendelkezik ahhoz, hogy felkarolja a tech megoldásokat.

A versenyre a mezőgazdaság hatékonyságának növelését célzó innovatív ötletekkel lehet jelentkezni, így például élelmiszeriparhoz kapcsolódó technológiai megoldásokat, szántóföldi növénytermesztésre, állattenyésztésre, erdőgazdálkodásra vonatkozó ötleteket, és kertészetekben, gyümölcsösökben felmerülő problémákra hozott innovációkat vagy vízgazdálkodással/öntözési folyamatokkal kapcsolatos megoldásokat is lehet nevezni a kihívásra.

A szervezők 2-4 fős egyetemi csapatok jelentkezését várják. A beválogatott versenyzők a döntőt megelőzően online szakmai segítséget kapnak üzletfejlesztési és mezőgazdasági szakértőkből álló mentoroktól.

A döntőt 2020. augusztus 13-án rendezik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara budapesti központjában, ahol az egyetemi csapatokat szakértő zsűri értékeli. A verseny a szakmai tapasztalatokon, értékes kapcsolati hálón és fejlődési lehetőségen túl több nyereményt is tartogat; az első helyezett jutalma egy DJI drón, továbbá részt vehet egy nemzetközi innovációs fesztiválon és további szakmai konzultációban is részesül a fejlesztés tökéletesítéséhez.

A résztvevő, arra érett csapatok számára az ötletverseny lehetőséget nyújt a NAK TechLab inkubációs programban való részvételre, ahol nagyvállalatok képviselőivel, befektetőkkel és kisebb cégekkel építhetnek kapcsolatot. A versennyel kapcsolatos további információk, illetve a jelentkezés részletei ezen az oldalon találhatóak.

Jelentkezési határidő: 2020. július 26.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?