Innovatív fejlesztések a Fendt háza tájáról

Innovatív fejlesztések a Fendt háza tájáról (x)

agrarszektor.hu
A nemzetközi sajtótájékoztató összefoglalója - Középpontban a traktorok!

A Fendt idén is megtartotta a szokásos éves sajtótájékoztatóját. A kialakult járványügyi helyzet miatt viszont most online tette meg. A koronavírus okozta nehézségek ellenére volt mit bejelentenie a német prémium márkának. 

Olyan újdonságok kerültek bemutatásra, mint a megújult 200-as, 300-as, 700 széria, a Fendt Xaver, az e100 elektromos traktor fejlesztésének jelenlegi állása, és a valaha létezett legerősebb hevederes traktor, a Vario 1100 MT. Mindezek mellett infrastrukturális fejlesztéseket és célokat is bejelentett a Fendt, amely sokakat meglephet a koronavírus idején. 2030-ra 30.000 darab traktor eladásával számol a német gyártó, így több összeszerelő üzem nyitásával is tervez. Emellett a meglévő 500 mérnök mellé további 150 felvételét tervezik. Mindez összhangban van a Fendt új stratégiájával: innováció, digitalizáció és fenntarthatóság.

Fendt 200
Fendt 300
Fendt 700
Fendt Xaver

Tíz éve a Fendt szerte a világon a fokozatmentes Fendt Vario sebességváltójával egyre több speciális növénnyel (mint pl. szőlővel, gyümölccsel vagy komlóval) foglalkozó gazdát kápráztat el. A Fendt 200 VFP Vario speciális traktorszéria új generációja rendelkezik a Fendt intuitív FendtONE kezelési filozófiájával, és így ez az első speciális traktor, amely teljesen integrált terminállal kerül a piacra. Ezen kívül vannak olyan újítások, mint például a terheléstől függően többletteljesítményt biztosító DynamicPerformance motorvezérlő rendszer és az új dizájn. A Fendt 200 VFP Vario új technológiája növeli a gyakorlatban a munka pontosságát és hatékonyságát, és megkönnyíti a dokumentációs követelmények teljesítését.

Az áttekinthető kezelhetőség és a még több funkció iránti igény egyre erősebb az olyan kompakt traktorok esetében is, mint a Fendt 300 Vario széria. Éppen ezért a Fendt 314 Vario csúcsmodell 2019. évi Agritechnica bemutatását követően, az új FendtONE működési filozófia elérhető immár a teljes Fendt 300 Vario sorozat esetében is.

Fendt 300

Az új FendtONE kezelési filozófia ötvözi a traktorok megszokott működését a klasszikus irodában végzett munkával. Az Agritechnicán bemutatott Profi+ verzió mellett a FendtONE mostantól Power, Power+ és Profi változatban is elérhető. Ez magában foglalja az Agritechnicán bemutatott kartámaszt is, beleértve az új multifunkcionális joystickot és a szabadon programozható nyomógombokat. Természetesen a Fendt 700 Vario megfelel az európai Stage V károsanyag-kibocsátási szabványnak.

Nagy traktorok terén sem okozott csalódást a német márka. A Fendt 1100 Vario MT szériával a Fendt a hevederes traktorok 511 LE és 673 LE közötti teljesítmény kategóriáját fedi le. A Fendt 1167 Vario MT traktor a hevederes traktorok piacán a legnagyobb teljesítménnyel rendelkező erőgép, amely fokozatmentes hajtóművel kerül a piacra. Az új technológiák, mint például az aktívan hidraulikusan elfordítható alsó húzó és hátsó emelőmű, az újonnan kifejlesztett Smart Ride + traktor rugózási rendszer és a megszokott Fendt kezelőelemek növelik a gép összhatékonyságát.

Fendt 1100

A Fendt különös figyelmet fordít az innovációra, a digitalizációra és a fenntarthatóságra. Így az AGCO/Fendt stratégiai kutatási projekt keretében fejleszti a szántóföldi robotok következő generációját. A Xaver vetőrobot új szériája nemcsak külsőleg különbözik a két korábbi kísérleti projekttől. A belső működés, az úgynevezett vetőegység szintén teljesen új.

Ha jövőbe mutató és fenntartható mezőgazdasági technológiával foglalkozik, akkor nem hagyhatja figyelmen kívül az olyan témákat, mint az automatizálás és az autonómia. Ennek megfelelően az AGCO/Fendt Agrártechnológiai Kutató és Fejlesztő részlege (előfejlesztés) 2017 óta foglalkozik olyan stratégiaorientált jövőbeli témákkal, mint a rajtechnika és a robotika. Ehhez tartoznak az olyan ökológiai előnyök, mint az alacsony talajnyomás és az alacsony energiafogyasztás, a csendes- és szivárgásmentes működés, és a zéró károsanyag-kibocsátás, ezek együtt egyre fontosabb szerepet játszanak a modern, fenntartható mezőgazdaságban. A fáradságos, manuális feladatok, amelyeket jelenleg még a dolgozónak kell elvégeznie, a jövőben automatizálhatók lesznek. 

Ha a fenntarthatóságról és az innovációról beszélünk, nem maradhat ki a Fendt e100 Vario. Ez egy, a Fendt által fejlesztett, mindennapi életben használható, akkumulátoros, elektromos traktor. A fejlesztés jelenlegi állása szerint nagyon ígéretes és kiemelkedő hatásfokú traktor, amely az erőforrások gondos felhasználására lesz képes.

Az elmúlt három évben a Fendt e100 Vario lehetséges alkalmazási területeit tovább vizsgálták, és speciális hasznosítási “profilokat" definiáltak. Ennek során a Fendt e100 Vario számos gyakorlati teszten ment keresztül, különböző követelményekkel és feladatokkal: a mezőgazdasági alkalmazásoktól az önkormányzati használatig, beleértve a téli munkákat is. Az eddigi eredmények alapján a Fendt e100 Vario műszakilag átdolgozásra, és így egyben továbbfejlesztésre is került.

Fendt e100

Az újdonságokkal kapcsolatos bővebb tájékoztatásért keresse az AXIÁL Kft. munkatársait. Továbbá ne feledje, hogy 2020. december 15-ig egyes kifutó Fendt modellekhez rendkívülien kedvező áron juthat hozzá!

(x)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?