Itt a Ford legújabb dobása: teljesen feltuningolva tér vissza a népszerű terepjáró

agrarszektor.hu2020. július 14. 14:30

24 év után tér vissza az utakra a Ford egyik legismertebb típusa. Az amerikai gyártó szerint a megújult Ford Bronco olyan kemény, mint az F-sorozatú pickupok, és ott rejtőzik benne a Mustang szellemisége is.

A Ford 1966-ban dobta piacra az első Broncót, melynek ötödik generációja 1992-ben látott napvilágot és 4 évvel később beszüntették a típus gyártását, írta meg a HVG. Az O.J. Simpson-féle rendőrös üldözéses tv-közvetítés által 1994-ben minden korábbinál híresebbé vált típus tér most vissza, hogy 2021-ben leuralja az utakat és a terepet egyaránt.

A Ford által nem titkoltan a Jeep Wrangler ellenfelének szánt új Bronco kettő- és négyajtós változatban készül, és mindegyik változatának levehető a teteje, illetve az ajtajai is. A 29,4 centiméteres hasmagasságú terepjáró gázlómélysége nem kevesebb, mint 85 centiméter.

Az alapmotor a gyártó már jól ismert 2,3 literes 4 hengeres turbós benzines egysége, mely 270 lóerőt és 420 Nm-t szabadít rá a kerekekre, és amely motor egy hétfokozatú Getrag kéziváltó társaságát élvezi, de felár ellenében akár tízfokozatú automata váltó is rendelhető. Akinek több erőre van szüksége, az választhatja a 2,7 literes biturbó V6-os erőforrást, melynek 310 lóerős teljesítménye, illetve 542 Nm-es nyomatéka csak és kizárólag egy tízfokozatú automata váltón keresztül érkezhet meg a kerekekre.

A kiváló terepjáró képességekkel rendelkező és utasterében egy 12 colos központi érintőkijelzőt felvonultató új Bronco amerikai alapára 29 995 dollár (9,4 millió forint), a legdrágább kivitel árcéduláján pedig 59 305 dolláros (18,6 millió forint) összeg olvasható. Az első példányokat az ígéretek szerint 2021 tavaszán vehetik majd át a vásárlók.

(Címlapkép forrása: Ford)

Címkék:
gép, ford, új-gép, teljesítmény, motor, megújulás, modell, váltó, autó, pickup,