Itt a hollandok nagy dobása: ez forradalmasíthatja az egész növénytermesztést

Itt a hollandok nagy dobása: ez forradalmasíthatja az egész növénytermesztést

agrarszektor.hu
Uborkalevél-vágó robotot fejlesztett ki egy holland együttműködés. Az új robot az úgynevezett magasra felfuttatott termesztési technológiát alkalmazó uborkatermelők számára lehet különösen hasznos, ugyanis megszabadítja őket a levelek levagdosásának idő- és munkaigényes feladatától. A robot a tervek szerint később az üvegházi növénytermesztés más területein is helyt tud majd állni.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A VDL Group és az Aalsmeer-i Bosman Van Zaal egyesítették az erőiket, hogy közösen dobják piacra az innovatív CropTeq levélvágó robotot, amely hamarosan elérhetővé válik a magasra felfuttatott uborkatermesztési technológiát használó gazdák számára - írta meg a Future Farming. A robotot a gyártók később tovább fogják fejleszteni, hogy a munkaigényes levélvágásokon és ritkításokon kívül más feladatokat is el tudjon majd látni önállóan, nemcsak az uborkában, de más növényeknél is.

A tudás- és szakértelem megosztáson túl az együttműködő felek a jobb adatfelhasználásra és a magasra felfuttatott növénytermesztés robotizációjának növelésére törekszik. A VDL és a Bosman Van Zaal közös küldetése egy testvérszervezet, a GreenPEAK-IT formájában jött létre, amely az új robot értékesítéséért és működtetéséért felelős. A GreenPEAK-IT eredetileg a Bosman Van Zaal egyik fejlesztési projektjeként indult, majd önálló vállalatként folytatta. A cég amúgy az energiahatékony és autonóm növénytermesztés területén rendelkezik különleges tudással.

A CropTeq Robotics esetében nem kérdés, hogy a VDL és a Bosman Van Zaal a legkorszerűbb üvegházas kertészetekben használható autonóm robotokra fog fókuszálni. Egyebek mellett arra, hogy a munkaigényes feladatokat a magas szintű mesterséges intelligenciával ellátott robotokra lehessen bízni. A termelő által betanítható, mesterséges intelligencia alapú érzékelés, az ütközésvezérléssel elérhető nagy sebesség, a szár minden oldalán vágni képes szabadalmaztatott manipulátorkar, és a kompakt platform, amely végül az uborka betakarítására is képes lesz: ezek teszik különlegessé az innovációt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?