2021. július 23. péntek Lenke

Hírek - Gépek

Jön a Bábolnai Gazdanapok: ezekkel a programokkal várják a látogatókat

Szeptember 5-8. között rendezik meg a 32. Bábolnai Gazdanapok rendezvénysorozatot a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok és a Magyar Mezőgazdaság Zrt. szervezésében. A Bábolnai Gazdanapok idén a szeptember 26-29. között megrendezésre kerülő 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár társrendezvénye lesz. A rendezvény közel 20.000 négyzetkilométeren és több mint 200 kiállítóval várja majd a látogatókat.
 
 

A kiállítás négy napja alatt minden nap másfél órán át a különféle erő- és munkagépek megtekinthetőek lesznek működés közben, de a látogatóknak idén először traktor-tesztvezetésre is lehetőségük lesz az Agrotec Kft. jóvoltából. Ahogy az előző években mindig, most is több szakmai program várja majd a Bábolnára érkező szakembereket. Több mint ötven cég és intézmény közreműködésével folytatódik a gyakorlati bemutatóval kiegészített SMARTFARM konferenciasorozat. A három nap témái a Növényvédelem és távérzékelés, a Talajmenedzsment és a Nedvességgazdálkodás lesznek.

Idén először egy több mint harminc méteres interaktív talajszelvényen, működés közben, egymással összehasonlítható módon bemutatásra kerülnek a legújabb SMART talajművelő eszközök. A SMART Szaktanácsadási Ponton a szervezők minden érdeklődőnek ingyenes konzultációs lehetőséget biztosítanak, a kiállítás mind a négy napján. Az Agro-Way Kft. a rendezvény során mindennap drónbemutatót tart, ennek keretén belül a látogatók a permeteződrónok használatával ismerkedhetnek meg.

A rendezvény első napjának középpontjában a határon túli gazdák lesznek, akik Erdélyből, a Felvidékről, Kárpátaljáról és a Vajdaságból látogatnak el Bábolnára. A második napra a szervezők az agrárium munkaerő-utánpótlásának javítása érdekében Szakiskolai Napot terveztek, 14 szakiskola 1000-nél is több diákja számára.

A rendezvény időtartama alatt családi programokkal is várják a nagyközönséget. A szervezők lovasbemutatóval, sétakocsikázással, történelmi íjászattal és a kicsiknek mini gyerekparadicsommal készülnek, valamint lehetőség nyílik a Ménesbirtok történelmi épületegyüttesének és híres lóállományának szervezett formában, csoportosan és vezetővel történő megtekintésére is.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu