2019. szeptember 16. hétfő Edit

Hírek - Gépek

Kanadában romlik az őszi búza helyzete

Kanadában az őszi búza várhatóan nagyon kevés lesz, hasonlóképpen a régi Szovjetunió tagállamaihoz. Ez annak köszönhető, hogy az idei évben az időjárási anomáliák jelentősen késleltették az aratást, és így a vetés is nagyon elcsúszott – derült ki a Kanadai Búzatanács beszámolójából.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Ezzel szemben a legnagyobb búzakereskedők nemzetközi fórumán az Amerikai Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának ottawai irodája azt közölte, hogy az őszi búza termése várhatóan emelkedni fog.

Ezt az állítást egy tanulmányra alapozták, melyből kidetül, hogy az őszi búza, mely amúgy sem jellemzi igazán Kanada mezőgazdaságát, csupán azzal a problémával találkozhatott, hogy a kevés a minősített vetőmag, ezért erre kellene odafigyelni, illetve a 2011-12-es periódusban nagyobb területet bevetni.

A volt szovjet államok területén sokkal inkább egyensúly látszik az őszi illetve tavaszi búza vetése és hozama között, mégis várhatóan az öszi búza hozama jelentősen visszaesik, mivel akésői vetés ott is szerepet játszik, mivel a növények nem tudnak megerősödni az érkező fagyok előtt.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu