Ki látott ilyet? - Kékre festettek egy John Deere traktort (fotó)

agrarszektor.hu
Kékre festve kérte újonnan vásárolt John Deere traktorát egy vevő a közelmúltban. Nem azért módosíttatott a hagyományos zöld-sárga fényezésen, mert így a gép esetleg jobban passzol majd az eke színéhez, a meglepő változtatásnak más jellegű oka volt. A vásárló a Haribo nemesvámosi gyárüzeme, ahol a tulajdonos elvárása, hogy egyforma színkódot kapjanak az udvaron dolgozó gépek.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Furcsa kérés futott be nemrég az egy évtizede John Deere gépek kereskedelmével is foglalkozó kecskeméti Odisys Bt.-hez - mondta az agrárszektor.hu-nak Hernek Gábor gépértékesítő. A vevő azt kérte a cég munkatársaitól, hogy fessék át kékre a frissen vásárolt 5100M jelzésű traktorán a hagyományos zöld-sárga fényezést.

A vásárló a Veszprém melletti Nemesvámoson működő Haribo gumicukor-előállító üzeme volt, ahol a tulajdonos elvárása az, hogy az udvaron lévő összes gép ezt a bizonyos speciális kék színt viselje. Az új traktornak is illeszkednie kellett a sorba, így lett a gyártói imidzsüknek megfelelő RAL-színkóddal ellátva.

A forgalmazó a külső partnerei révén oldotta meg a festést, fényezést. Természetesen bizonyos felárért cserébe, hiszen a traktor elemeit szét kellett szedni, majd az átalakítás után ismét összerakni, és az egész procedúra 8-10 napot vett igénybe. Az ilyen kérések egyébként nagyon ritkák, a vevők zöme elfogadja a gyári színt - mondta Hernek Gábor.

A John Deere 5M sorozatának traktoraira a kompakt kialakítás, fordulékonyság és hatékonyság jellemző. A 4,5 literes dízelmotor az 5100M változat esetében 100 LE névleges teljesítményre képes, a gép emelési kapacitása pedig eléri a 2900 kg-ot. A John Deere márka hivatalos magyarországi képviselete a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató által tulajdonolt KITE Zrt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?