2017. szeptember 25. hétfő Eufrozina, Kende

Hírek - Gépek

Ki látott ilyet? - Kékre festettek egy John Deere traktort (fotó)

Kékre festve kérte újonnan vásárolt John Deere traktorát egy vevő a közelmúltban. Nem azért módosíttatott a hagyományos zöld-sárga fényezésen, mert így a gép esetleg jobban passzol majd az eke színéhez, a meglepő változtatásnak más jellegű oka volt. A vásárló a Haribo nemesvámosi gyárüzeme, ahol a tulajdonos elvárása, hogy egyforma színkódot kapjanak az udvaron dolgozó gépek.
 
 
Feliratkozom az agrárszektor.hu hírlevélre

Furcsa kérés futott be nemrég az egy évtizede John Deere gépek kereskedelmével is foglalkozó kecskeméti Odisys Bt.-hez – mondta az agrárszektor.hu-nak Hernek Gábor gépértékesítő. A vevő azt kérte a cég munkatársaitól, hogy fessék át kékre a frissen vásárolt 5100M jelzésű traktorán a hagyományos zöld-sárga fényezést.

A vásárló a Veszprém melletti Nemesvámoson működő Haribo gumicukor-előállító üzeme volt, ahol a tulajdonos elvárása az, hogy az udvaron lévő összes gép ezt a bizonyos speciális kék színt viselje. Az új traktornak is illeszkednie kellett a sorba, így lett a gyártói imidzsüknek megfelelő RAL-színkóddal ellátva.

Fotó: Odisys Bt.

A forgalmazó a külső partnerei révén oldotta meg a festést, fényezést. Természetesen bizonyos felárért cserébe, hiszen a traktor elemeit szét kellett szedni, majd az átalakítás után ismét összerakni, és az egész procedúra 8-10 napot vett igénybe. Az ilyen kérések egyébként nagyon ritkák, a vevők zöme elfogadja a gyári színt – mondta Hernek Gábor.

A John Deere 5M sorozatának traktoraira a kompakt kialakítás, fordulékonyság és hatékonyság jellemző. A 4,5 literes dízelmotor az 5100M változat esetében 100 LE névleges teljesítményre képes, a gép emelési kapacitása pedig eléri a 2900 kg-ot. A John Deere márka hivatalos magyarországi képviselete a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató által tulajdonolt KITE Zrt.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

Agrometeorológia

IDŐJÁRÁSA

A szakértő szemével

Fórián Zoltán
vezető agrárszakértő
Takarékbank Agrár Központ

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu