Koronavírus: így veszik ki a részüket az olasz gazdák a járvány elleni harcból

Koronavírus: így veszik ki a részüket az olasz gazdák a járvány elleni harcból

agrarszektor.hu
A legnagyobb olasz mezőgazdasági szervezet a Confederazione Nazionale Coltivatori Diretti (Coldiretti) bejelentette, hogy tagjai önkéntesen bevetik a mezőgazdasági gépeiket egész Olaszországban az utcák és terek tisztítására.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Amellett, hogy az élelmiszerhiány elleni küzdelemben létfontosságú bástyaként szolgál, az olasz mezőgazdasági ágazat önként vállalkozik a Covid-19 elleni közvetlen küzdelem támogatására az utcákon és köztereken a vírus túlélési esélyeinek minimalizálása érdekében, olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán.

A területek megtisztítását fertőtlenítőoldat kijuttatásával végezzük permetezők, porlasztók és párásítók felhasználásával

- mondta Ettore Prandini, a Coldiretti elnöke.

Az országban jelen levő Covid-19 vírus okozta egészségügyi vészhelyzet leküzdésének elősegítése érdekében Prandini felhívást intézett az egyesület minden tagjához, az ország egész területén, hogy gépeiket, eszközeiket bocsássák a helyi hatóságok rendelkezésére, ezáltal hozzájárulva a valaha végzett legnagyobb takarítási munkálatokhoz.

A kezdeményezés végrehajtásának pontos feltételeiről már megállapodtak az olaszországi Dipartimento della Protezione Civile nevű nemzeti testülettel, amely a vészhelyzetek előrejelzésével, megelőzésével és kezelésével foglalkozik. A kezdeményezés megvalósítása azonnal elindult Olaszország északi részén, Piemontban és Venetóban, miután megállapodás született Veneto kormányzójával, Luca Zaia-val.

A traktorok a városokban és vidéken is működhetnek, elérhetik a legtávolabbi és legnehezebben megközelíthető területeket is, ahol az ipari járművekkel való közlekedést nehezítenék a keskeny és meredek utak

- magyarázta Luca Zaia.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 19. 11:33