Legyen inkább biztos, mint bosszús (x)

agrarszektor.hu
Használt mezőgazdasági gép vásárlása előtt vegye igénybe az AXIÁL Kft. GÉPINFÓ szolgáltatását, melynek segítségével informálódhat az Ön által kiválasztott kombájnról, traktorról, rakodóról, stb. Ne hagyja magát megtéveszteni, legyen felkészült, hogy utólag ne kelljen bosszankodnia!

Megfigyelhető, hogy a használt eszközök újraértékesítésre való felkészítése egyre kevésbé szól a beltartalomról, a hangsúly inkább a látható vagy látványos dolgokra helyeződik, mint például az üzemóra vonzóbbá tételére. Az elmúlt években számos cikket olvashatott már az autókereskedelemben tapasztalható kilométerszámláló-manipulálásokról, azaz a vásárlók megtévesztéséről. Sajnos, az agráriumba is begyűrűzött a csalás e formája. Míg az autóknál kb. 200.000 km a lélektani határ, addig a kombájnoknál 5000 üzemóra, a traktorok esetében pedig 10.000 üzemóra.

Az ügyeskedők ténykedésének kiküszöbölésére ugyan létezik az Ügyfélkapun lekérdezhető üzemóra információ, viszont az üzemóra megadása a tulajdonjog átruházási szerződéseken nem kötelező, a kombájnok esetében ez pedig nem is szükséges, így a hivatalos megoldás botladozik.

Az országban 19 telephellyel rendelkező AXIÁL Kft. óriási adatbázissal rendelkezik a mezőgazdasági gépekre vonatkozólag, melyek használtgépek felméréséből, illetve szervizmunkalapokból származnak. A több mint 50.000 gép adatait tartalmazó gyűjteményben 2001-ig visszamenőleg vannak felméréssel kapcsolatos és 2013-tól pedig szervizeléssel kapcsolatos adatok.

 

Az adatbázis létrehozásával a bajai központú vállalkozás hozzá kíván járulni a negatív piaci tendenciák kordában tartásához, visszaszorításához, ezért elindítja GÉPINFÓ szolgáltatását. Ennek az egyszerű szolgáltatásnak az a lényege, hogy a cég látókörébe került gépekről információkat, elsősorban üzemóra adatokat tesz elérhetővé. Külföldi gépek esetében az AXIÁL Kft. beszállítóinak adatbázisai állnak rendelkezésre a valóságos adatok megtalálására. FONTOS megjegyezni, hogy a szolgáltatás nem díjmentes, viszont csak érdemi információ esetén szükséges fizetni. Amennyiben a keresett információ megtalálható a vállalkozás saját adatbázisában mindössze 5000 Ft+ÁFA, amennyiben a beszállítók adatbázisában található meg az információ 10.000 Ft+ÁFA áron veheti igénybe a szolgáltatást.

Ha bizonytalan a vásárlandó kombájn, traktor, teleszkópos rakodó üzemórájában, írjon a gepinfo@axial.hu e-mail címre, és adja meg a kérdéses gép gyártóját, típusát, pontos alvázszámát, aktuális motor üzemóráját, illetve vélhető származását (hazai, külföldi, nem ismert)! A cég munkatársa felveszi Önnel a kapcsolatot és csupán néhány napon belül utánajár kérésének. Nagyértékű gépberuházás előtt menjen biztosra, válassza az AXIÁL Kft.GÉPINFÓ szolgáltatását!

Részletekért, pontos információért látogasson el a hg.axial.hu oldalra, s kattintson a GÉPINFÓ szolgáltatás linkre!


5 tipp használtgép vásárlásához:
1. Tájékozódjon az egyes márkák típushibáiról, illetve erősségeiről! Kérdezősködjön személyesen, valamint az internetes fórumokon is könnyen találhat utalásokat, melyekről utána érdemes saját szemmel is megbizonyosodni.

2. Figyelje meg a karosszéria, a gumik és a fülke állapotát, sokat mesélhetnek a használat körülményeiről, intenzitásáról, sőt a szezonon kívüli tárolás módjáról is!

3. A kereskedő által felsorolt rengeteg extra felszereltség nagyon jól hangzik, de az ergonómiai és a hi-tech funkciók emelik az árat. Mérlegelje, hogy valóban szüksége van-e ezekre!

4. Mindenképp informálódjon az alkatrészellátásról és a szervizháttér lehetőségeiről! Ha szezonban heteket kell várni egy-egy alkatrészre vagy egy-egy egység javításához nincs megfelelő berendezés, pórul járhat.

5. Végezetül próbálja ki! Ne legyen félszeg, indítsa be a motort, nyomjon meg minden gombot, húzzon meg minden kart, nézzen a gép alá, nyisson fel minden burkolatot!

(x)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?