2021. április 15. csütörtök Anasztázia, Tas

Hírek - Gépek

Leisztinger Tamás mezőgépgyártó céget vásárolt: övé lett a Hantech

A csornai székhelyű mezőgazdasági cég alkatrészeket és részegységeket gyárt nálunk is jól ismert márkák számára. Leisztinger Tamás a napi.hu információi szerint tíz és tizenöt millió euró közötti árat fizetett a Hantech Zrt.-ért, azaz három-négy milliárd forintért került a többségi tulajdonába.
 
 

A Hantech éves árbevétele 2017-ben meghaladta a 3,8 milliárd forintot, amely 10 százalékos növekedést tükrözött az előző évhez képest. Az eddig is magyar tulajdonban levő családi vállalkozás csornai központján kívül Tamásiban is működtet egy üzemet, amelyekben mezőgazdasági gépalkatrészeket és részegységeket gyártanak - zömében kivitelre.

Leisztinger Tamás (MTI Fotó: Vajda János)

A Hantech az elmúlt években több milliárd forint értékben valósított meg fejlesztéseket saját és állami fejlesztési forrásokból. Összességében az árbevétel tíz százalékát fordították kutatás-fejlesztésre és beruházásokra. A mintegy kétszáz főt foglalkoztató vállalkozás a világ legjelentősebb mezőgazdaságigép-gyártó cégeinek szállít részegységeket. Partnerei között megtalálható többek közt a cseh Zetor, a lengyel Crystal és a japán Kubota, de két évvel ezelőtt hosszú távú, stratégiai együttműködési szerződést kötöttek a német-amerikai Welger cégcsoporttal és az iparág legjelentősebb cégének számító amerikai John Deerrel is. Ez utóbbi keretében a magyar cég bálázógépeket, illetve részegységeket szállít partnerének. A Hantech cégcsoport gyártmánypalettája a korszerű digitális műszerfaltól a betakarítógép-részegységekig ível és folyamatosan bővül.

Leisztinger Tamás a portál értesülései szerint nem pénzügyi, hanem stratégiai befektetésnek szánta a vállalkozás megvásárlását,és jövőre jelentős fejlesztéseket tervez. A magyar cégek között ritkaságszámba megy, hogy a Hantech évek óta saját szakmunkásképző intézettel biztosítja munkaerő-szükségletét. A duális képzést nyújtó iskolában jelenleg mintegy 100 tanuló oktatása folyik. Az új tulajdonos a napi.hu kiadásában megjelenő 100 Leggazdagabb idei listáján a 12. helyet foglalta el, vagyonát 82 milliárd forintra becsülik.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu