Megdőlt a rekord! Ennyivel száguld a világ leggyorsabb traktora (videó)

agrarszektor.hu
Több mint 166 km/h-s sebességre képes a világ leggyorsabb traktora, amely ezzel megdöntötte a tavalyi 140 km/h-s rekordot, amelyet a Top Gear Track-tor névre keresztelt traktorja tartott. Az elképesztő sebességet egy feltuningolt JCB Fastrac-kel sikerült elérni egy Angliához közeli területen, arról azonban egyelőre még nincsenek információk, hogy az új rekord bekerült volna a Guiness-rekordok könyvébe.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Guy Martin, a híres motorversenyző vezette azt a JCB Fastrac-ket, amellyel Anglia közelében június 20-án megdöntötték az eddigi leggyorsabb traktor rekordját - írja a www.agriland.ie. Martinnak sikerült a járművel elérnie a 166,7 km/h-s sebességet, amellyel így nem csak az Egyesült Királyság, de a világ leggyorsabb traktora is lett a feltuningolt jármű. A korábbi rekordot 140 km/h-s sebességgel 2018 márciusában a Top Gear Track-tor-ja tartotta, amely akkor a Guiness-rekordok könyvébe is bekerült. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy a mostani elképesztő sebesség ténylegesen bekerült a rekordok könyvébe. 

EZ IS ÉRDEKELHET

A JCB Fastrac-et, amellyel megdöntötték a rekordot, a Formula 1 tervezői alakították át és tuningoltál fel. A titkos projekten hónapok óta dolgozott egy mérnöki csapat, elmondásuk szerint pedig már régi vágyuk volt, hogy megdöntsék a rekordot egy Fastrac-kel. Ahhoz, hogy az új rekord biztos legyen, két külön kört kellett mennie a járműnek, a rekordsebesség pedig a két futam átlagából született meg. 

A rekordról videó is készült: 

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?