Megéri rendszeresen ellenőrizni a kenőanyagot

agrarszektor.hu
Minden mezőgazdasági vállalat rémálma egy hirtelen meghibásodás, amely a gépjármű vagy munkagép leállását vonja maga után és nem tervezett javításokkal jár. A váratlan kiesés és a javítások költsége pedig akár komoly anyagi nehézségeket is okozhat egy cég életében, így az ilyen problémák elkerülése létfontosságú. A nem várt meghibásodások elkerülhetők.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A járművek és munkagépek alkatrészei kölcsönhatásban vannak a kenőanyagokkal, így azok magukon viselik a motorok, hajtóművek és hidraulikus rendszerek üzemszerű vagy rendellenes működésének nyomait is. Rendszeres vizsgálatukkal nyomon követhetjük az alkatrészek állapotát, feltárhatjuk a kezdődő meghibásodásokat és megelőzhetjük a költségesen javítható, halmozódott károsodásokat, így csökkenthetők a karbantartási költségek valamint megbízhatóbb működés érhető el.

Kövesse nyomon gépei állapotát, és előzze meg a károsodásokat a kenőanyag rendszeres vizsgálatával!

A MOL LubCheck olajdiagnosztika egy világszerte elismert eljárás, amely az olajminták vizsgálatán alapuló gépállapot-figyelésre alapszik. Lényege, hogy az olajcseppben rejlő diagnosztikai információkat célirányos vizsgálatok segítségével megfejtse, értelmezze és a karbantartás szolgálatába állítsa. A kenőanyagok fizikai és kémiai tulajdonságainak mérőszámai, azok változásainak intenzitása, a kenőanyagba kerülő szennyezők fajtái és mennyisége, a kopásrészecskék jellege és arányai mind olyan fontos információk, amelyekből következtetni lehet a gépek helyes vagy rendellenes működésére, a kenőanyagok helyes vagy helytelen megválasztására, illetve további használhatóságára.


A LubCheck olajdiagnosztika segítségével tudomást szerezhetünk kezdődő meghibásodásokról, és megelőzhetjük a költségesen javítható, halmozódott károsodásokat. Költséghatékony, mivel az olajminták rendszeres vizsgálatának költségei általában lényegesen alacsonyabbak, mint az ilyen módon elkerült - nem egyszer súlyos - meghibásodásokat követő javítások költségei.

A MOL LubCheck olajdiagnosztika számos területen segít a költségek optimalizálásában.
• a nem várt meghibásodások korai szakaszban felismerhetők
• felmérhetőek a járművek és munkagépek rejtett meghibásodásai
• csökkenthető vagy megszüntethető az állásidő
• csökkenthetők a karbantartási költségek
• tervezhetőbbé és pontosabbá válik a karbantartás
• optimalizálható az olaj és hűtőfolyadék csereciklusa
• nő a járművek és munkagépek megbízhatósága


Az olajdiagnosztika folyamata egyszerű. Mintavétel után ingyenesen elküldhető a minta a MOL Laboratóriumába, ahol speciális eszközökkel elvégzik a kenőanyag kémiai és fizikai vizsgálatát. Majd minden adat a MOL szakértőinek egyedi értékelésével és véleményével kerül be a LubCheck jelentésbe, amelyben a gépek és a kenőanyagok állapotának változása is egyszerűen követhető.

A MOL LubCheck Laboratórium 1997 óta tagja a WearCheck International szakmai szövetségnek, amely biztosítja a MOL laboratórium folyamatos fejlesztését és naprakészségét.

A cikk megjelenését a MOL Nyrt. támogatta.
 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?