Meglepő újítással állt elő a Fendt: ebben a gépben még a kormány sincs a helyén

agrarszektor.hu
Az AGCO Corporation alá tartozó Fendt szakított a kombájngyártás egyik legrégebbi hagyományával, és egy olyan új járművet mutatott be a 2019-es Agritechnica expón, amelyben már nem kapott helyet a kormánykerék.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az Ideal 10 kombájnok első változatát először a 2017-es Agritechnica expón mutatták be, aztán az idei brazíliai Agrishow kiállításon hozták kereskedelmi forgalomba. Az első Ideal arató-cséplő gépeket pedig idén szeptemberben szállították le a vevőknek.

A mezőgazdaságban zajló innovációs-technológiai forradalom a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia fontos témája. A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit. Regisztráljon most a december 4-5-i eseményre!

A 790 lóerős teljesítményű Ideal 10T-k pedig a nagyméretű kombájnok között is csúcskategóriásnak számítanak. Valamint ezek az első európai modellek, amelyek már kormánykerék nélkül kerültek forgalomba. A régi, nagyméretű és gyakran kényelmetlen kormány helyett a Fendt egy forradalmi új koncepcióval állt elő, amelyet az IDEALDrive névre kereszteltek el.

Ennek értelmében kormányrúdra sincs szükség, a kombájn vezetője a bal kartámaszon elhelyezett joystick segítségével irányítja a járművet. A bal kéznél található joystick a kormányzásért felel, a jobboldali szabályozza az arató-cséplő gép sebességét. A Fendt szerint ennek a megoldásnak köszönhetően a kezelő előrefelé jobb kilátással fog rendelkezni. A joystick vezérlési válaszideje egyenesen arányos lesz a haladási sebességgel és a kormányzárszöggel.

Az Ideal 10T a MAN által gyártott 16,2 literes, EU Stage V kibocsátási követelményeknek megfelelő motorral lesz felszerelve, amely akár 790 lóerőnyi teljesítmény leadására is képes lesz. A hathengeres motor egy VGT (variable-geometry turbocharger) turbófeltöltővel is rendelkezni fog, amellyel nagyobb fordulatszámok mellett is képes lesz a maximális teljesítmény és nyomaték leadására.

A cikk eredeti nyelven a Farming UK oldalán olvasható. 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55