Meglepően jó évet zárt tavaly a Rába: itt vannak feketén-fehéren a számok

agrarszektor.hu
A Rába Csoport újabb sikeres gazdasági évet zárt 2018-ban: a csoport szintű forgalom 10,9 százalékos növekedés mellett közel 49 milliárd forintot ért el - közölte szerdán, tőzsdezárást követően a társaság. A tavalyi év a cég kulcspiacainak tartós élénkülését hozta, ami mindhárom üzletág jó gazdálkodási eredményeihez hozzájárult.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Rába számára fontos európai és tengerentúli tehergépjármű-, valamint mezőgazdaságijármű-piacokon egyaránt jelentős növekedés volt megfigyelhető az elmúlt évben. Ennek és az orosz busz- és teherautó szegmens ugyancsak bővülő igényeinek rugalmas gyártási kapacitással felelt meg a társaság - olvasható a cég közleményében.

A Rába mindhárom üzletága pozitív eredménnyel járult hozzá a csoport szinten 1,75 milliárd forintos üzemi nyereséghez. 2018 I-IV. negyedévében a vállalatnak sikerült az árbevételhez mért hatékonysági szintjét az iparági átlag közelében tartania a drasztikusan megugró alapanyag- és energiaárak ellenére is. A megtermelt EBITDA-nyereség közel 3,8 milliárd forintra rúgott a tavalyi évben.

2018-ban végig stabil likviditási pozíció jellemezte a Rába Csoportot. A nyereséges és hatékony működés eredményeként az előző év azonos időszakához képest 4,4 százalékkal növekedett a saját tőke mértéke.

(Forrás: vg.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03