2020. június 2. kedd Kármen, Anita

Hírek - Gépek

Milliárdokat önt a váltógyártásba, magasabb fokozatba kapcsol a német cég

100 millió euróból új sebességváltó-gyártó üzemet épít Egerben a német tulajdonú ZF Hungária Kft. A beruházás egy év alatt valósul meg, és 770 új munkahelyet teremt.
 
 

Letették a ZF Hungária Kft. új sebességváltó-gyártó üzemének alapkövét Egerben. A mintegy 100 millió eurós (31 milliárd forintos) beruházás részeként 2018 nyarára elkészül az a 40 ezer négyzetméter alapterületű új csarnok, amely személygépjárművekhez készülő 8 fokozatú automata sebességváltók gyártásának telephelye lesz – közölte Őszi Csilla, a vállalat ügyvezető igazgatója. A magyar kormány a megvalósításhoz 6,7 milliárd forint összegű, vissza nem térítendő készpénztámogatást nyújt.A létesítmény felépítése és a hozzá kapcsolódó gépbeszerzés a ZF Hungária Kft. bő két évtizedes történetének legnagyobb fejlesztése, amely 770 új munkahelyet teremt.

A beruházás eredményeként egy évente 290 ezer sebességváltó gyártását lehetővé tevő üzem jön létre.

Eger elsősorban a sebességváltó-gyártás terén szerzett tapasztalatával, magasan képzett szakembereivel és kiváló infrastruktúrájával nyerte el a cégcsoporton belüli lehetőséget a projekt megvalósítására – mondta Ralph Bast, a ZF AG személygépjármű automata sebességváltó üzletágának vezetője.

Az anyavállalat világszerte 40 országban van jelen és gyárt erőátviteli berendezéseket. A mezőgazdaságban is jól ismert a hajtás- és futóműtechnika, valamint az aktív és passzív biztonságtechnika egyik vezető technológiai konszernjeként. Az Egerben gyártott sebességváltók mind exportra kerülnek, ami azt jelenti, hogy a ZF beruházásának eredményeként évi 200 milliárd forinttal nő a magyar export.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu