Milliárdokat önt a váltógyártásba, magasabb fokozatba kapcsol a német cég

MTI
100 millió euróból új sebességváltó-gyártó üzemet épít Egerben a német tulajdonú ZF Hungária Kft. A beruházás egy év alatt valósul meg, és 770 új munkahelyet teremt.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Letették a ZF Hungária Kft. új sebességváltó-gyártó üzemének alapkövét Egerben. A mintegy 100 millió eurós (31 milliárd forintos) beruházás részeként 2018 nyarára elkészül az a 40 ezer négyzetméter alapterületű új csarnok, amely személygépjárművekhez készülő 8 fokozatú automata sebességváltók gyártásának telephelye lesz - közölte Őszi Csilla, a vállalat ügyvezető igazgatója. A magyar kormány a megvalósításhoz 6,7 milliárd forint összegű, vissza nem térítendő készpénztámogatást nyújt.

A létesítmény felépítése és a hozzá kapcsolódó gépbeszerzés a ZF Hungária Kft. bő két évtizedes történetének legnagyobb fejlesztése, amely 770 új munkahelyet teremt.

A beruházás eredményeként egy évente 290 ezer sebességváltó gyártását lehetővé tevő üzem jön létre.

Eger elsősorban a sebességváltó-gyártás terén szerzett tapasztalatával, magasan képzett szakembereivel és kiváló infrastruktúrájával nyerte el a cégcsoporton belüli lehetőséget a projekt megvalósítására - mondta Ralph Bast, a ZF AG személygépjármű automata sebességváltó üzletágának vezetője.

Az anyavállalat világszerte 40 országban van jelen és gyárt erőátviteli berendezéseket. A mezőgazdaságban is jól ismert a hajtás- és futóműtechnika, valamint az aktív és passzív biztonságtechnika egyik vezető technológiai konszernjeként. Az Egerben gyártott sebességváltók mind exportra kerülnek, ami azt jelenti, hogy a ZF beruházásának eredményeként évi 200 milliárd forinttal nő a magyar export.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?