2021. május 7. péntek Gizella

Hírek - Gépek

Mobilon kereskedhetnek a FIdzsi-szigetek termelői

Egyszerű mobiltelefonokkal elérhető virtuális piactér létrehozásával segíti a Fidzsi-szigeteki Köztársaság kormánya az alapvető kommunikációs lehetőségeket nélkülözni kénytelen gazdákat.
 
 

 A legtöbb az országban használt mobilkészülékről elérhető szolgáltatás végtelenül egyszerűen működik, adott gazda egy telefonszám felhívásával érheti el a menürendszert, regisztrációt követően pedig válogathat a vételi vagy eladási ajánlatok közül, melyek összesítve, szöveges üzenet formájában jutnak el hozzá.

Az országban számos olyan területen folyik a termelés, melynek gyakorlatilag a mobiltelefon az egyetlen lehetősége a kommunikációra. A belföldi piac egyik legsúlyosabb kihívása ezeknek a területeknek a bevonása, illetve annak az abszurd helyzetnek az orvoslása, hogy gyakran még a környékbeli városok, települések sem értesülnek idejében arról, ha egy egyébiránt közel lévő gazdaságban megvásárolható termény van.

A helyi kormányzat által támogatott rendszer annak a programnak a része, mely az ország mezőgazdasági importfüggőségét hivatott csökkenteni a belső termelés fokozása által.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu