2021. május 10. hétfő Ármin, Pálma

Hírek - Gépek

Mobilos applikáció a guminyomás ellenőrzésére

Tavaly a bolognai gépkiállításon (EIMA) mutatták be azt a Trelleborg-csomagot, amelynek lényege a guminyomás távellenőrzése. Az abroncsba épített szenzor egy applikáció segítségével az okostelefonra küldi a mért adatokat, és jelzi azok optimálistól való eltérését.
 
 

A Trelleborg egyszerűen használható guminyomás-ellenőrző rendszert fejlesztett ki okostelefonokhoz. A gumiabroncsok szelepházába beépített nyomásérzékelő szenzorok (TLC Plus-kit) mérik a kerekekben uralkodó nyomást, és rádióhullámok útján továbbítják azt a megfelelő applikációval rendelkező mobiltelefonra. A Cloud technológia segítségével a távellenőrzés akár egy teljes járműflottára is kiterjeszthető.

A mobiltelefonon megjelenő képen eltérő (piros) színnel jelenik meg a nem megfelelő guminyomás, miközben mind a négy gumiabroncs belső nyomását is kiírja a készülék „bar” értékekben. Az egyszerűen kezelhető rendszer nagy segítséget jelent a gép kezelőjének az optimális guminyomás-értékek beállításához. A Trelleborg honlapján az áll, hogy a kit segítségével több mint 20 százalékkal csökkenthetőek a termelésre fordított változó kiadások.

A gazdaság tulajdonosa az alkalmazás segítségével bárhonnan ellenőrizni tudja, hogy a gépkezelők a talajszerkezet, a vonóerő és a gázolaj-felhasználás szempontjából is megfelelő guminyomással dolgoznak-e.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu