2019. szeptember 22. vasárnap Móric

Hírek - Gépek

Most megmutathatjuk! - Keresik Európa legjobb traktorosát (videó)

A kontinens legjobb traktorosát keresi a John Deere és a Michelin, a versenyre magyar indulók jelentkezését is várják. A sebesség nem minden, száguldás közben ugyanis ügyelni kell az üzemanyag-felhasználásra, valamint arra, hogy a pótkocsival felszerelt erőgép minél kisebb talajkárosodást okozzon. A jelentkezés már elindult, szavazni május 15-ig lehet a lehetséges résztvevőkre.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Június közepén kerül sor Franciaországban a European Drivers’ Championship viadalra, amelyen a John Deere és a Michelin Európa legjobb traktorosát keresi. A helyszín Clermont-Ferrand-ban lesz, az abroncsgyártó cég tesztlétesítményében. A résztvevők egy John Deere 6250R erőgép volánja mögött mutathatják meg, mire képesek. A verseny egyszerre zajlik majd a sebesség, üzemanyag-hatékonyság és talajvédelem kategóriákban.

Az indulni kívánóknak a lightstrongsmart.com oldalon kell regisztrálniuk. Ezzel már részt vesznek az országonkénti szavazáson, majd a szervezők az 5 legtöbb voksot kapó gazdából választják ki a tényleges indulót. A szavazás május 15-én zárul, és a tervek szerint 16 traktoros méri majd össze erejét a franciaországi helyszínen.

A viadalon olyan feladatok szerepelnek majd, amelyekkel a gazdálkodók otthon is nap mint nap szembesülhetnek. Itt nem a leggyorsabb nyer, a hangsúlyt ugyanis az ügyességre, rátermettségre fektetik. Mindenkinek ki kell dolgoznia a leghatékonyabb stratégiát, hogy nagy sebességgel szállítson, ugyanakkor spóroljon a gázolajjal, és nem mellesleg vigyázzon a földre is, ne tapossa szét feleslegesen.

A kiválasztott versenyzőket június 13-15 között vehetnek részt a franciaországi versenyen. A John Deere és a Michelin szakértői felkészítik őket arra, hogyan optimalizálják a traktoruk és gumiabroncsaik teljesítményét. A Clermont-Ferrand-i versenypálya egyébként 1965 és 1972 között néhány Forma–1-es Francia Nagydíjnak is helyt adott.

A Michelin létesítménye 19 tesztpályát foglal magában, ezeknek 41 km az összhosszúságuk. A John Deere 8 vadonatúj  6250R erőgépet bocsát az indulók rendelkezésére, amelyeket az új fejlesztésnek számító CommandPRO joystickkal lehet vezérelni. A 300 LE-s traktorok egy-egy 29 tonnás Joskin tandemfutóműves pótkocsit húznak majd maguk után, így próbálják szimulálni a szokványos munkakörülményeket.

Egy kis kedvcsináló videó a versenyről:


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu