2017. október 23. hétfő Gyöngyi

Hírek - Gépek

Nagy dobásra készül a híres német gépgyártó

A függesztett és vontatott permetezőgépeket gyártó Lemken nagy dobásra készül. Német partnercégével együtt önjáró permetező fejlesztésébe fogott, amely kétségkívül kedvező fogadtatásra lelhet a magyar piacon is.
 
 
Feliratkozom az agrárszektor.hu hírlevélre

Az idehaza leginkább az ekéiről ismert német Lemken számára nem idegen terület a növényvédelem, hiszen a Sirius függesztett permetezők, valamint a Primus és Albatros vontatott eszközök, és a közelmúltban megjelent Vega vontatott permetezőgépek révén már eddig is jelen volt a piacon. A Lemken 2005-ben, a Jacoby és RTS cégek felvásárlásával bővítette ilyen módon a termékválasztékát. A kínálatból már csak az önjáró permetezőgép hiányzott, ám a hírek szerint ennek a megvalósításán is gőzerővel dolgoznak.


Stratégiai partnerségre léptek a gleicheni (alsó-szászországi) székhelyű Bräutigam vállalattal, amely komoly tapasztalatokat szerzett már ezen a területen. A megállapodás szerint a Bräutigam az alvázat és a vezetőfülkét, míg a Lemken az eszköz többi részét állítja majd elő. A „kék” márka nem is olyan régen, 2015 őszén költöztette egy helyre, a Haren/Ems településen lévő üzemébe az összes növényvédő gépének gyártását, és már ebből is arra lehetett következtetni, hogy valami nagy dobásra készül.

Az 1987-ben alapított Bräutigam GmbH 1998-ban kezdte meg a Hydrotrac névre hallgató önjáró permetezők gyártását. 2011-ben merészkedtek először Németország határain kívülre, ekkor kezdődött meg a gépek árusítása más európai országokban is. A Bräutigam mindössze 15 alkalmazottat foglalkoztat, így hosszabb távon az is elképzelhető, hogy a Lemken felvásárlási célpontjává válik. Február óta a növényvédő gépek gyártása önálló gazdasági egységet alkot a Lemkenen belül, vezetőjévé a Kverneland Grouptól érkezett Iljan Schoutent nevezték ki.


 
X

A címlapról ajánljuk

Agrometeorológia

IDŐJÁRÁSA

A szakértő szemével

Hollósi Dávid
igazgató
Takarék Agrár Igazgatóság

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu