Nagy újítás robbantott ki forradalmat a földeken

agrarszektor.hu
Robbanásszerű változás zajlik a mezőgazdaságban felhasznált technikai eszközök piacán. Egyre inkább hódítanak az úgynevezett vertikális talajművelő gépek, amelyek jobb minőségben és gazdaságosabban művelik meg a talajt. Egyes gyártók most az eddigieknél is "agresszívebb" eszközöket dobnak piacra.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Hatalmas változás történt néhány éve a nemzetközi mezőgazdasági géppiacon, berobbant ugyanis a techológiák közé az úgynevezett vertikális talajművelés. Ennek lényege, hogy a gépek függőlegesen mozgatják át a talajt, miközben a szármaradványokat is átvágják. Így hatékonyabban művelést tesznek lehetővé és javítják a gazdálkodás eredményességét.

E technológia nemzetközi hírforrások szerint egyre több gazdaságban jelenik meg. A gépek a földeken gyorsan, de csak néhány centiméter mélyen dolgoznak, és a szármaradványok nagy részét a földfelszínen hagyják. Egyes mezőgazdasági gépgyártók ezért most olyan vertikális talajművelő gépeket és eszközöket dobnak piacra, amelyek "agresszívabb" művelést tesznek lehetővé.

Az új modellek futása erőteljesebb és mélyebben művelik meg a talajt. Az újítások arra is koncentrálnak, hogy a gépek nagyobb mennyiségű földdel keverjék össze a szármaradékanyokat. Egyes gépeken például a kezelők már a vezetőfülkéből is állíthatnak a tárcsákon, így azok működése könnyebben igazodhat a változó terepviszonyokhoz. 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?