2022. június 29. szerda Péter, Pál

Hírek - Gépek

Nagy újítás robbantott ki forradalmat a földeken

Robbanásszerű változás zajlik a mezőgazdaságban felhasznált technikai eszközök piacán. Egyre inkább hódítanak az úgynevezett vertikális talajművelő gépek, amelyek jobb minőségben és gazdaságosabban művelik meg a talajt. Egyes gyártók most az eddigieknél is "agresszívebb" eszközöket dobnak piacra.
 
 

Hatalmas változás történt néhány éve a nemzetközi mezőgazdasági géppiacon, berobbant ugyanis a techológiák közé az úgynevezett vertikális talajművelés. Ennek lényege, hogy a gépek függőlegesen mozgatják át a talajt, miközben a szármaradványokat is átvágják. Így hatékonyabban művelést tesznek lehetővé és javítják a gazdálkodás eredményességét.

E technológia nemzetközi hírforrások szerint egyre több gazdaságban jelenik meg. A gépek a földeken gyorsan, de csak néhány centiméter mélyen dolgoznak, és a szármaradványok nagy részét a földfelszínen hagyják. Egyes mezőgazdasági gépgyártók ezért most olyan vertikális talajművelő gépeket és eszközöket dobnak piacra, amelyek "agresszívabb" művelést tesznek lehetővé.

Fotó: farmindustrynews.com

Az új modellek futása erőteljesebb és mélyebben művelik meg a talajt. Az újítások arra is koncentrálnak, hogy a gépek nagyobb mennyiségű földdel keverjék össze a szármaradékanyokat. Egyes gépeken például a kezelők már a vezetőfülkéből is állíthatnak a tárcsákon, így azok működése könnyebben igazodhat a változó terepviszonyokhoz. 

 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben