2018. március 24. szombat Gábor, Karina

Hírek - Gépek

Norvégok veszik át a híres gépmárka forgalmazását

Hamarosan a norvég Kvernelandhoz kerül a Great Plains munkagépek értékesítése Magyarországon, valamint Lengyelországban és Nyugat-Európában. A döntés a Valkon Kft.-t érintheti a legérzékenyebben, amely így a Challenger traktorok után egy másik ismert márkát is elveszít.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre

Integrálja tevékenységét az amerikai Great Plains Manufacturing Inc. és a norvég Kverneland Csoport Magyarországon, Lengyelországban és Nyugat-Európában. Ez lényegében azt jelenti, hogy nálunk a Kverneland Group Hungária Kft. felel majd a jövőben a Great Plains munkagépek értékesítéséért, szerviz- és alkatrészellátásáért, amit eddig a kecskeméti székhelyű Valkon Kft. végzett.

Az „akció” házon belül történik. A Kverneland 2012, a Great Plains pedig 2016 óta a japán Kubota kötelékébe tartozik.

A változás előszelét már áprilisban érezni lehetett, amikor a Great Plains bejelentette, hogy döntés született az angliai Sleafordban lévő gyára bezárásáról. A szerviz- és alkatrészellátás folyamatosságát már ott is a Kverneland segítségével oldották meg.

A döntés nálunk a Valkon Kft.-t érintheti a legérzékenyebben, amely 2010 szeptembere óta forgalmazza Magyarországon a Great Plains Simba termékeket. A kecskeméti cég 2018-tól a Challenger traktorokat is elveszíti, ezeket ugyanis – az AGCO Csoporton belüli átrendezés eredményeként – zöldre festik át, és Fendt márkanéven az Axiál Kft. forgalmazza majd őket tovább.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Hollósi Dávid
  igazgató
  Takarék Agrár Igazgatóság

  Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu